Prima pagină » Economic Local » Telekom România nu a vândut proprietatea din centrul Iașului! Nimeni nu vrea să plătească 385.000 de euro
Telekom România nu a vândut proprietatea din centrul Iașului! Nimeni nu vrea să plătească 385.000 de euro

Telekom România nu a vândut proprietatea din centrul Iașului! Nimeni nu vrea să plătească 385.000 de euro

19 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Recent, a fost reluată procedura de valorificare a activelor ce aparțin companiei Telekom România. Clădirile și parcelele sunt identificate pe strada Cuza Vodă din Iași. Prețul de pornire este mai mic cu 115.000 de euro față de prima procedură organizată

Compania Telekom România Communications reia licitația privind valorificarea terenurilor din centrul Iașului, de pe strada Cuza Vodă, nr. 3, din curtea oficiului poștal. În cadrul procedurii trebuiau depuse oferte până pe data de 06.05.2021. Însă, pentru că nu au fost depuse oferte, licitația va fi reluată. Noua sesiune de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru intervalul 08.07.2021 – 12.07.2021. Prețul de pornire a licitației este neschimbat, adică 385.000 de euro.

„Telekom România invită persoanele juridice și persoanele fizice interesate să transmită ofertele financiare pentru achiziționarea imobilului în conformitate cu termenii și condițiile din prezentul caiet de sarcini în perioada de depunere a ofertelor financiare. Numărul participanților la licitație nu este limitat. Participanții vor examina și vor respecta instrucțiunile și specificațiile din caietul de sarcini. În cazul în care aceștia au nelămuriri în legătură cu informațiile menționate în caietul de sarcini, pot solicita clarificări și informații suplimentare”, transmite Telekom România.

Terenurile au o suprafață totală de 2.200 de metri pătrați

Este greu de crezut că imobilele Telekom vor fi vândute. Bunurile nu ar reprezenta un interes pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. Conform caietului de sarcini, parcelele din incinta oficiului poștal au o suprafață totală de 2.200 de metri pătrați. Mai sunt scoase la vânzare garaje și clădiri, 7 la număr, aflate într-o stare avansată de degradare. Ofertele participanților vor fi prezentate în plic. În anii trecuți, Telekom a reușit să vândă mai multe apartamente aflate în blocul din curtea oficiul poștal. Telekom România a încheiat o tranzacție imobiliară importantă, de data asta cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Clădirea din Fundație a fost cumpărată cu aproximativ 2 milioane de euro.

Telekom România a organizat o licitație suspectă pentru vânzarea unui spațiu ultracentral

Telekom România a fost în centrul unui scandal în 2019, când a scos la vânzare un spațiu comercial ultracentral din Iași, situat pe strada Gavriil Musicescu, nr.6. La licitație a participat societatea Urbioled SRL, condusă de Ana Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu. Urbioled a licitat pentru spațiu până la 825.000 de euro, dar alt participant, persoană fizică, a plusat până la 850.000 de euro. Deși ultima ofertă era cea mai bună, Telekom România a ales oferta Urbioled. Urbioled accesase un program european, care prevedea și achiziția unui spațiu. Până la vânzarea imobilului, Telekom România și Urbioled se războiau la licitațiile pentru extinderea iluminatului public în localitățile din țară. După parafarea tranzacției de la Iași, cele două societății s-au asociat și au participat la procedurile organizate de primăriile din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *