Prima pagină » Eveniment-Social » Telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor. Soluția găsită de o școală din Iași: „Am implementat o procedură internă”

Telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor. Soluția găsită de o școală din Iași: „Am implementat o procedură internă”

13 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Interdicția utilizării telefoanelor mobile, în timpul orelor, este păstrată și anul acesta în noul statut al elevului. La începutul fiecărei ore de curs, elevii clasei a V-a, de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” Iași, își lasă telefoanele într-un suport personalizat, prevăzut cu mai multe rafturi

Elevii altei clase de la aceeași unitate de învățământ lasă telefoanele în niște cutii de plastic, situate într-un dulap care este încuiat cu cheia de către elevul responsabil.

Telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor. Iată soluția găsită de către o școală din Iași

Începând cu anul 2023, elevilor le este interzis să utilizeze telefoanele mobile în timpul orelor de curs. Reprezentanții Liceului de Informatică „Grigore Moisil” Iași au realizat un regulament intern, iar telefoanele sunt confiscate de către profesori în cazul în care elevii sunt prinși că nu sunt atenți la ore și folosesc telefonul.

„Încă de anul trecut, de când a apărut această mențiune în Legea Educației, am implementat o procedură internă, la nivelul școlii noastre, și elevilor sigur le era interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, ca și până acum. În situația în care unii elevi utilizează telefonul acesta era preluat de către cadrul didactic și era oferit în prezența unui părinte. La clasele de liceu, elevii pot intra cu telefonul mobil în clasă, considerăm că, la liceu, elevii deja dau dovadă de maturitate și înțelepciune”,  declară Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Elevii de gimnaziu își lasă telefoanele într-un suport personalizat

Măsura prin care telefonul este confiscat se aplică la clasele de liceu, în timp ce elevii de gimnaziu își lasă telefoanele la începutul orei, într-un suport special.

Reporterii BZI au intrat, în timpul unei ore, la o clasă de a V-a pentru a vedea unde sunt plasate telefoanele. Un elev responsabil ne-a condus către un dulap special, pe care era atașată o foaie pe care scria: „Pentru a deveni fantastici, ar trebui să renunțăm la lucrurile mai puțin bune din viața noastră. Să începem cu telefoanele, doar pentru câteva ore”.

„Unele clase de gimnaziu au suport special, dar vorbim doar de clasele unde toți părinții au fost de acord cu această măsură, pentru că altfel s-ar crea o situație delicată. La alte clase, elevii își pun telefoanele în cutii și le închid într-un dulap. Au fost și situații în care unii părinți nu au fost de acord, probabil au dorit să ia permanent legătura cu copiii lor”, adaugă Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Pe lângă interzicerea utilizării telefoanelor mobile, în timpul orelor, elevii trebuie să respecte, din toamna acestui an, și un cod vestimentar. A fost introdusă și sala de detenție pentru elevii care perturbă orele, însă fiecare școală decide dacă impune sau nu această măsură. Se va impune și anularea bursei școlare dacă un elev are abateri disciplinare. Pe lângă aceste măsuri, elevii vor avea noi drepturi. Vor putea evalua activitatea profesorilor și își vor putea vedea lucrarea scrisă de la Evaluarea Națională sau de la Bacalaureat, înainte de a depune contestație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *