Prima pagină » Local » TehnopolIS devine parc industrial! Consiliul Local Iași a aprobat acest demers în ședința ordinară din 26 iulie 2022
TehnopolIS devine parc industrial! Consiliul Local Iași a aprobat acest demers în ședința ordinară din 26 iulie 2022

TehnopolIS devine parc industrial! Consiliul Local Iași a aprobat acest demers în ședința ordinară din 26 iulie 2022

27 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

S-a aprobat proiectul de hotărâre prin care TehnopolIS va deveni parc industrial. Primarul Mihai Chirica a dorit ca noul administrator al parcului să fie ales prin concurs public. Cea mai sensibilă parte a exploatării acestui parc industrial este legată de căile de acces

Mai multe companii și-au arătat interesul în legătură cu halele și cu terenul din fostul combinat Fortus. Mihai Chirica consideră că această zonă va putea fi exploatată pentru activități industriale mici și pentru depozitare. Consiliul Local Iași a aprobat proiectul prin care TehnopolIS va deveni parc industrial. Cel mai important atu al spațiului este prezența infrastructurii de căi ferate.

TehnopolIS devine parc industrial

Consiliul Local Iași a aprobat, în 26 iulie 2022, proiectul de hotărâre prin care TehnopolIS va deveni parc industrial. Amendamentele aduse de consilieri au fost în legătură cu numirea administratorului viitoarei instituții și căile de acces rutiere în incinta spațiului.

„Se propune împuternicirea mea, în calitate de primar, pentru a semna actul constitutiv și pentru a numi persoana desemnată pentru a coordona această activitate. Propunerea mea este ca acea persoană să fie desemnată după câștigarea unei competiții publice. Am văzut în spațiul public mai multe comentarii pe marginea acestui demers, motiv pentru care am ținut să fac această clarificare”, menționează Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Un alt aspect important pe care Consiliul Local Iași l-a dezbătut în cadrul ședinței ordinare a fost legat de căile de acces în incinta viitorului parc industrial. Pentru moment, există o singură arteră de drum județean prin care se poate intra în incinta instituției, dar, pe viitor, se vor lua în calcul proiecte prin care acest lucru să fie reglementat.

Companiile străine sunt interesate de viitorul parc industrial

Primarul Mihai Chirica a explicat faptul că mai multe companii au devenit interesate de facilitățile spațiului TehnopolIS. Acesta consideră că este un semn bun pentru economia orașului și că, pe viitor, acest parc industrial va putea aduce beneficii Iașului.

„Este adevărat că va trebui să tratăm cu maximă atenție felul în care se va exploata acest parc industrial. Nu ascund faptul că a apărut, din nou, interesul pentru întreaga suprafață și pentru halele de acolo. Am fost vizitați de mai multe companii, printre care una olandeză, foarte puternică, care privește zona respectivă ca una pentru investiții atât pentru activitățile industriale de mică amploare, cât și pentru activitățile de depozitare. Prezenta infrastructură de căi feroviare reprezintă cel mai important atu, în momentul de față, având în vedere că poate fi prelungită către vest”, a mai spus primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

Crearea unui nou parc industrial în municipiul Iași poate aduce beneficii majore pentru economie. Singura parte deficitară a acestui proiect ar fi legată de căile de acces. Pentru moment, edilul Iașului consideră că nu este un motiv de îngrijorare, deoarece acest fapt poate fi remediat pe parcurs. Singura cale de acces existentă către viitorul parc industrial, la momentul actual, ar fi pe șoseaua Nicolina.

Consiliul Local Iași a votat, în data de 26 iulie 2022, proiectul de hotărâre prin care TehnopolIS va deveni parc industrial. Acesta va aduce pe termen lung diverse oportunități pentru noi investiții în domeniul industriei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`