Tehnologie de ultimă generație la o fabrică din România! Compania germană Hengst a investit milioane de euro la fabrica din Balș, care are în prezent 100 de angajați și continuă recrutările. Investițiile au vizat renovarea fabricii, relocarea echipamentelor, operațiunile IT, certificarea unității, precum și angajarea și instruirea personalului. Conducerea fabricii a anunțat că se caută noi angajați.
Tehnologie de ultimă generație la o fabrică din România!
Compania germană Hengst a investit sume record pentru modernizarea fabricii din România, cea de la Balş, acolo unde în 2024 a fost deschisă o fabrică de filtre. Nemţii au transferat în Oltenia echipamente de la fabrica din Münster. Unitatea produce în special filtre pentru curățarea aparatelor și sculelor electrice, în sectorul privat și profesional. Fabrica a fost recent modernizată, iar conducerea a anunțat că se caută personal, pe lângă cei 100 de angajați care lucrează deja în fabrică, conform datelor profit.ro.
„La începutul acestui an am transferat ultimul grup de echipamente de la fabrica noastră din Münster, iar obiectivul principal este să avem un proces de producție stabil, cu o producție constantă, o echipă stabilă și să ne extindem gama de produse atât cu clienții existenți, cât și cu clienți noi.”, a declarat Florin Toma, general manager Hengst Filtration.
Investiții record la mai multe fabrici din țară
Un nou proiect industrial de amploare prinde contur în România, odată cu anunțul construirii unei fabrici de produse din mase plastice reciclate în Târgu Jiu. Compania Crilelmar din județul Gorj va investi milioane de euro pentru noua fabrică. Investiția în această fabrică va consolida poziția orașului ca un important centru de dezvoltare în regiune. Pe lângă locurile de muncă puse la dispoziție pentru cetățeni, se așteaptă ca proiectul să atragă alte afaceri conexe și să sprijine tranziția către o economie verde. Noua fabrică va produce de articole utile în gospodărie și grădină, toate realizate din materiale reciclate.
De asemenea, România se va mândri cu cea mai mare fabrică de anvelope nepoluante din lume. Investiția pentru deschiderea fabricii se ridică la 650 de milioane de euro. Producția de anvelope va începe de anul acesta, iar tirajul anual va fi de 6 milioane de anvelope. Fabrica din Oradea este prima fabrică de anvelope din lume alimentată în totalitate cu energie verde.
„Marcăm un moment important, nu doar pentru România, ci pentru industria globală a producţiei de anvelope, prin inaugurarea oficială a primei fabrici de anvelope din lume cu zero emisii de carbon.”, a declarat Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii.
Noua fabrică va angaja 550 de oameni, cu salarii de 5.800 de lei lunar. Până în prezent, 180 de angajați au fost deja recrutați și instruiți, dar compania plănuiește să angajeze încă o sută de persoane.
„Este una dintre cele mai mari investiţii care se implementează în România, cel puţin în ultimii 10 ani de zile din câte ştiu eu, 650 de milioane de euro într-un timp record să-i spunem aşa, într-un an şi şapte luni de zile a fost finalizată construcţia şi suntem în momentul în care vor începe efectiv producţia.”, a declarat primarul orașului Oradea.
Fabrica lor, nu a romanilor! Nimic nu mai este a romanilor! „Agenturili” organizea Romania, pentru distrugere ca neam si ca integritate teritoriala!