Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Tehnica de eliminare a alcoolului din corp de 3 ori mai repede: hiperventilația
Tehnica de eliminare a alcoolului din corp de 3 ori mai repede: hiperventilația

Tehnica de eliminare a alcoolului din corp de 3 ori mai repede: hiperventilația

14 nov. 2020, 07:00,
în Sanatate

Nu este un secret faptul că, după ce bei alcool, nivelul tău de alcool din sânge necesită timp să scadă. O echipă de cercetători canadieni au găsit soluția pentru a accelera procesul. Aflați ce dispozitiv au dezvoltat oamenii de știință pentru a elimina alcoolul de trei ori mai repede decât de obicei! Tehnica de eliminare a alcoolului din corp de 3 ori mai repede? Hiperventilația!

Faceți un duș rece, beți cafea, faceți exerciții fizice, luați aspirină. Unii oameni folosesc aceste metode pentru a scădea rapid alcoolemia, după ce au servit unul sau mai multe pahare de alcool. Cu toate acestea, aceste numeroase tehnici nu au fost niciodată dovedite până acum. Se pune întrebarea: există într-adevăr o modalitate de a elimina alcoolul mai repede? Potrivit unui studiu recent, un dispozitiv bazat pe principiul hiperventilației – respirație rapidă, completă și peste normal – ar putea crește dramatic rata la care organismul metabolizează alcoolul.

Este hiperventilația cheia pentru eliminarea rapidă a alcoolului din organism?

Într-un studiu, ale cărui rezultate au fost publicate pe 12 noiembrie în revista Scientific reports, o echipă de cercetători de la Universitatea Toronto din Canada explică modul în care mecanismul pe care l-au dezvoltat permite eliminarea de trei ori mai rapida a alcoolului prin ficat, unde alcoolul este metabolizat.

Pentru a-și finaliza studiul, oamenii de știință au emis mai întâi o ipoteză: plămânii ar putea juca un rol esențial în purificarea etanolului. Pe baza acestei presupuneri, echipa a pus cinci adulți sănătoși să bea de două ori o jumătate de pahar de vodcă. În funcție de rezultatele etilotestului, participanților le-a trebuit între două și trei ore să scoată jumătate din etanol din corpul lor după prima băutură. Pentru a doua băutură, cercetătorii le-au cerut să se hiperventileze. De data aceasta, organismul a eliminat etanolul de trei ori mai repede decât în ​​mod normal.

Un dispozitiv pentru a face față efectelor secundare ale hiperventilației

„Dar nu poți doar să te hiperventilezi, pentru că într-un minut sau două ai fi amețit și ai dispărea”, a spus dr. Fisher, anestezist și om de știință la Institutul de cercetare al spitalului din Toronto într-o declarație privind studiul, potrivit Femme Actuelle.

Pentru a evita efectele secundare ale hiperventilației, în special scăderea dioxidului de carbon din sânge, oamenii de știință canadieni au dezvoltat un dispozitiv care permite pacienților să hiperventileze alcool în timp ce returnează cantitatea de dioxid de carbon din organism pentru a o menține la un nivel normal în sânge, indiferent de gradul de hiperventilație.

Dispozitivul dezvoltat are dimensiunea unei serviete. Furnizează dioxid de carbon comprimat utilizatorilor dintr-un rezervor mic și folosește un sistem de supape, câteva tuburi de conectare și o mască.

„Este un dispozitiv de bază, de înaltă tehnologie, care ar putea fi fabricat oriunde în lume: nu este nevoie de niciun dispozitiv electronic, nici de computer sau filtru”, a spus Dr. Fisher.

„Aceste date indică faptul că hiperventilația este un mijloc non-farmacologic de accelerare a eliminării etanolului (…). Această tehnică se poate dovedi utilă în tratamentul otrăvirii acute cu etanol acut”, mai putem citi în studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024