Care este motivul pentru care atât de multe femei iubesc tehnica balayage? Culoarea poate fi atât în nuanțe calde, cât și reci, în funcție de tenul și nuanța pielii. La fel ca părul „dirty blonde”, griul a devenit o nuanță neutră pentru multe femei.
În special, griul vine cu propria sa rutină de întreținere. În loc să crească cu o linie de demarcație vizibilă, această tehnică vă va lăsa cu vârfuri ombre. Nicio singură culoare de păr nu a experimentat o strălucire la fel de mare ca griul.
Cele mai populare tehnici balayage
Balayage-ul tradițional este tehnica în forma sa cea mai adevărată. În cazul în care secțiunile de păr au fost vopsite cu decolorant într-o manieră personalizată, se poate obține un plus luminozitate prin lungimile lor.
Foilyage este pentru clienții care doresc un plus de luminozitate sau să izoleze firele pentru un contrast și mai mare. Secțiunile vopsite sunt înfășurate în folii de aluminiu. Aceasta tehnică scoate evidență șuvițele printr-o dimensiune luminoasă și oferă un efect fumuriu dramatic.
În timp ce în balayage-ul tradițional părul este vopsit într-o nuanță mai deschisă la jumătatea lungimii și la vârfuri, look-ul invers presupune adăugarea unei întinderi la rădăcină în părul deja deschis pentru a obține același efect. Aceasta este o opțiune excelentă pentru clientele care au o jumătate sau un păr complet cu reflexii de la rădăcină la vârf, dar care doresc să treacă la un balayage pentru a îmbrățișa o nuanță mai închisă.
Balayage-ul parțial duce tehnica „freehand” la un nivel și mai scăzut de întreținere, punând accentul pe o secțiune aleasă de păr pe care clientul dorește să o ilumineze. Aici, este vorba despre cadrul feței. În timp ce restul părului prezintă doar un număr mic de zone iluminate, partea din față a devenit foarte luminoasă.
Cum să obții cele mai frumoase nuanțe de gri
Griul nu este la fel de ușor de obținut sau de întreținut ca o nuanță de maro ciocolatiu. Cu toate acestea, dacă vă doriți această culoare, poate fi cea mai interesantă alegere pe care ați făcut-o vreodată. Înainte de toate, indicat este să stabiliți o întâlnire de consultanță, în timpul căreia stilistul se va interesa de buget, de inspirația pentru culoarea pe care o doriți și de tipurile de produse pe care le utilizați. Aceste informații sunt cruciale, permițându-i profesionistului să găsească nuanța care vi se potrivește cel mai bine pentru un glow up.
Odată ce v-ați hotărât asupra unei nuanțe, orice culoare deschisă necesită decolorarea părului. Acest proces va provoca întotdeauna unele daune, dar stilistul va încerca să le minimizeze și să vă lase cu un păr care arată și se simte frumos.
Odată ce părul este iluminat în secțiuni vopsite manual, este timpul să se adauge culoarea. Aici intră în joc ochiul creativ al stilistului. Important de avut în vedere este faptul că nuanțele argintii sunt mai potrivite, deoarece atunci când culoarea începe să se estompeze, este ușor să încercați o altă nuanță fantezistă.
Ca toate lucrurile frumoase din viață, balayage-ul gri necesită timp și atenție pentru a rămâne frumos. În cazul nuanțelor reci, preocuparea esențială ar trebui să fie păstrarea tonurilor galbene la distanță. Spre deosebire de vopsitul clasic, tehnica balayage înseamnă o pauză mult mai lungă între programări. Un stilist priceput ar trebui să poată crea un program de retușuri, astfel încât să nu lași niciodată griul să dispară complet.
Acest look este potrivit pentru toate tipurile de păr, de la cel drept, ondulat și până la cel creț. În esență, tehnica balayage este una dintre cele mai versatile utilizate pentru iluminarea podoabei capilare.