Prima pagină » Eveniment-Social » Teatrul Național Iași, închis pentru public în perioada 6 – 12 octombrie 2020
Teatrul Național Iași, închis pentru public în perioada 6 - 12 octombrie 2020

Teatrul Național Iași, închis pentru public în perioada 6 – 12 octombrie 2020

06 oct. 2020, 13:40,
Elena Nicoleta BUJOR în Eveniment-Social

Reprezentanții Teatrului Național Iași au transmis astăzi, 6 octombrie 2020, că activitatea cu publicul în cadrul instituției va fi suspendată în perioada 6 – 12 octombrie 2020. Decizia vine în urma Hotărârii nr. 31.

„Cu mare părere de rău, vă anunțăm că Teatrul Național Iași este nevoit să suspende orice activitate cu publicul, începând de azi și până pe data de 12 octombrie, ca urmare a Hotărârii nr.31 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iași. Pentru a trăi marea bucurie a întâlnirii cu publicului cu ocazia unei premiere deosebite, „Unchiul Vanea” de Cehov, în regia lui Claudiu Goga, instituția noastră a luat toate măsurile de siguranță din punct de vedere epidemiologic.

Suntem testați și sănătoși! Reprogramarea premierei se va face în funcție de deciziile adoptate de autoritatea competentă. Biletele rămân valabile pentru reprezentațiile viitoare. Sperăm ca această situație să revină cât mai repede la normal, pentru a nu priva  spectatorii de experiența extraordinară pe care o oferă spectacolul de teatru.”, au transmis reprezentanții TNI.

Ateneul Național din Iași își suspendă activitatea

O altă instituție culturală din Iași care își amână activitatea cu publicul este Ateneul Național. Astfel, spectacolele programate în perioada 6-12 octombrie vor fi reprogramate.

„Cu regret, anunțăm publicul iubitor de teatru că reîntâlnirea noastră în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” se amână până la data de 12 octombrie 2020, inclusiv! Spectacolele din perioada 6 – 12 octombrie vor fi reprogramate în prima săptămână a lunii noiembrie!
Pentru biletele achiziționate:
– acestea pot fi înlocuite cu bilete pentru aceleași spectacole sau pentru alte spectacole ale instituției noastre.
– cele achiziționate de la casieria instituției pentru evenimentele din perioada menționată, pot solicita contravaloarea acestora la casa de bilete a Ateneului Național din Iași.
– pentru cele achiziționate online, se va trimite o solicitare pe adresa [email protected] care să conțină adresa de mail de pe care s-a făcut comanda și numele spectacolului/ filmului pentru care au fost achiziționate. Banii vor fi virați ulterior în contul solicitantului.

Rămânem optimiști și ne revedem curând!
#DistanțațidarÎmpreună”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții Ateneului Național din Iași.

Toate evenimentele urmau să se desfășoare respectând măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus

Toate evenimentele urmau să se desfășoare conform Ordinului nr. 3.142/1.495/2020 emis de Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. Evenimentele trebuiau să fie organizate cu respectarea măsurilor și a regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole puteau fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro sau de la Casa de Bilete a Ateneului. Prețul unui bilet era de 15 lei la spectacolele pentru copii (10 lei pentru elevi, studenți, pensionari și șomeri) și 20 de lei la cele pentru adulți (15 lei pentru elevi, studenți, pensionari și șomeri).

Care era programul complet al spectacolelor programate la Ateneul Național din Iași

Așadar, programul cultural-artistic era variat și pentru toate vârstele la Ateneul Național din Iași! Marți, 6 octombrie 2020, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” va găzdui piesa „Take, Ianke și Cadîr”, regia Ion Sapdaru. Joi, 8 octombrie 2020, ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” este programată comedia „Atenție, aterizăm!”, regia Daniel Onoae, în timp ce sâmbătă, 10 octombrie 2020, la ora 11:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” se va juca „Făt-Frumos din lacrimă”, regia Erica Moldovan. Sâmbătă, 10 octombrie 2020, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” va găzdui piesa „Astă seară… în familie”, regia Erica Moldovan, iar duminică, 11 octombrie 2020, la ora 11:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” este programată piesa „Din lumea lui Minnie Mouse”, Compania Andirino. Duminică, 11 octombrie 2020, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” va găzdui piesa „Pijamale”, regia Andrei Ciobanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024