Prima pagină » Eveniment-Social » Teatrul „Luceafărul” din Iași a reluat spectacolele live. Sâmbătă și duminică, piesa „Clovnii” se va juca în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, din Țicău
Teatrul

Teatrul „Luceafărul” din Iași a reluat spectacolele live. Sâmbătă și duminică, piesa „Clovnii” se va juca în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, din Țicău

12 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Teatrul „Luceafărul” din Iași a reluat spectacolele live! Actorii se vor deplasa în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, din Țicău unde se vor ține spectacolele de la sfârșitul săptămânii. Teatrul „Luceafărul” Iași este prima instituție de gen care a reluat seria spectacolelor live după perioada de izolare cauzată de pandemia cu COVID-19. Sâmbată, 13 iunie, de la ora 16:00, și duminică, 14 iunie 2020, de la ora 11:00, în curtea de la Bojdeuca lui Ion Creangă este programată piesa „Clovnii”

Spectacolele live organizate la Teatrul „Luceafărul” Iași au demarat. În curtea de la Bojdeuca lui Ion Creangă este programată sâmbătă, 13 iunie, de la ora 16:00, și duminică, 14 iunie 2020, de la ora 11:00, piesa „Clovnii”, un spectacol pentru toate vârstele. Echipa de realizatori îi include pe Constantin Brehnescu (dramatizare și regie), Constantin Butoi (scenografie), Radu Ștefan (muzică), Ligia Cosoi (dansuri), Ionela Arvinte, Cristian Gheorghiu, Sebastian Munteanu, Liliana Mavriș Vârlan, Liliana Vârlan (actori). Biletele pot fi găsite la casieria Teatrului „Luceafărul” Iași și pe site-ul https://www.bilet.ro/promoter/teatrul-luceafarul-iasi.

Oltița Cîntec, director artistic: „Vom susține o stagiune estivală, pentru a le oferi spectatorilor posibilitatea de-a recupera intervalul de izolare și de-a socializa cultural”

Spectacolele live au avut loc la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, casa memorială parte a Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR), cu care instituția ieșeană pentru copii și tineret are un parteneriat „de cursă lungă”.

„Am organizat cu mare grijă această primă reîntâlnire cu spectatorii, un eveniment istoric, fiind cel dintâi după mai bine de două luni în care legăturile s-au menținut online. Am avut grijă să respectăm toate regulile sanitare ale momentului: distanța de 2 metri, circuite separate de intrare și ieșire, măști, viziere, dezinfectanți. Weekend-ul care vine vom juca și în fața Teatrului și sperăm ca, în curând, să putem readuce publicul și în sala de spectacole, în număr mai mic, conform regulilor de securitate medicală. Vom susține o stagiune estivală, pentru a le oferi spectatorilor posibilitatea de-a recupera intervalul de izolare și de-a socializa cultural”, a menționat Oltița Cîntec, directorul adjunct artistic de la Teatrul „Luceafărul” Iași.

Astfel, programul complet al sfârșitului de săptămână este: spectacolul „Clovnii”, astăzi, 12 iunie 2020, de la ora 19:00, în fața Teatrului „Luceafărul” Iași (publicul va sta pe scări/pernuțe, scaune și bănci); sâmbătă, 13 iunie, ora 16:00, și duminică, 14 iunie, ora 11:00, în curtea de la Bojdeuca lui Ion Creangă (publicul va sta pe gradene). „Clovnii” este un spectacol pentru toate vârstele.

Actrița Carmen Mihalache: „Am avut energia de premieră: emoții și bucuria revederii”

Teatrul „Luceafărul” Iași este prima instituție de gen din „Capitala culturii” care a reluat spectacolele live după perioada de izolare cauzată de pandemia de COVID-19. Sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 7 iunie 2020, s-au jucat două reprezentații cu „Ursul păcălit de vulpe”, după Ion Creangă, la Bojdeucă.
„Deși spectacolul este în repertoriu de câțiva ani, am avut energia de premieră: emoții și bucuria revederii! Legăturile cu privitorii păreau să spună: „Ce bine că am trecut de situația asta! Va fi tot mai bine!” Am simțit o energie care a ținut locul îmbrățișărilor la final”, mărturisește actrița Carmen Mihalache. Din distribuția piesei „Ursul păcălit de vulpe” au mai făcut parte Ileana Ocneanu, Loredana Luca și Aurelian Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *