Prima pagină » Economic Local » Teapa uriasa data de o firma de constructii din Iasi: Partenerii de afaceri si statul au ramas cu buza umflata
Teapa uriasa data de o firma de constructii din Iasi: Partenerii de afaceri si statul au ramas cu buza umflata

Teapa uriasa data de o firma de constructii din Iasi: Partenerii de afaceri si statul au ramas cu buza umflata

19 sept. 2017, 22:06,
Vlad Alexa în Economic Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:622076;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ O firma de constructii din Iasi a reusit sa produca pagube uriase partenerilor de afaceri si statului roman @ Cei doi oameni asociati din spatele companiei s-au folosit de serviciile a diverse firme private, fara insa a le mai plati contravaloarea facturilor @ Mai mult, cei peste 20 de angajati ai firmei iesene s-au trezit ca nu au platite contributiile catre stat din partea angajatorului, iar prejudiciul creat depaseste suma de un milion de euro

SC Raabro Construct SRL este o firma controlata de doi asociati, care a ridicat mai multe cladiri rezidentiale si nerezidentiale, mai ales in localitatile din Zona Metropolitana Iasi. Prin intermediul acestei firme, cei doi patroni au reusit sa aduca un prejudiciu urias mai multor companii private, care nu au fost platite pentru serviciile prestate, dar si statului roman, prin neplata asigurarilor sociale, de somaj si de sanatate ale angajatilor.

Prin astfel de combinatii, compania a reusit in doar doi ani sa aduca prejudicii de 6,7 milioane de lei. Bagata in insolventa la cererea celor doi patroni, Andrei Rusu si Traian Butnaru, compania a lasat cu buza umflata partenerii de afaceri care nu au gasit in patrimoniul SC Raabro Construct SRL decat 25 de bunuri care pot fi valorificate cu o suma de doar 200 mii lei, infima fata de datoria de 6,7 milioane lei.

Citeste si : SOC in economia ieseana! Cea mai de succes firma a ultimilor ani, aproape de un faliment rasunator! Ce se ascunde aici?

Cea mai mare parte din acesti bani, adica o suma de 3.629.710 lei, este datorata de Raabro Construct catre compania Trust Top Life SRL-D, banii reprezentand contravaloarea unor servicii prestate conform unor facturi emise in perioada 1.09.2013 – 30.10.2013 si care nu a fost achitata niciodata. Aceasta companie a ajuns si ea la randul ei in insolventa din cauza neplatii din partea Raabro Construct SRL, iar lichidatorii incearca sa faca tot posibilul pentru a recupera prejudiciul prin cedarea creantei catre firme de recuperare creante.

„Propunem valorificarea dreptului de creanta detinut împotriva debitorului SC Raabro Construct SRL, dosar 4530/99/2016 lichidator judiciar Pro Reorganizare IPURL prin urmatoarele modalitati: vânzarea dreptului de creanta în suma de 3.629.710,90 lei, catre terte persoane interesate, cu conditia aprobarii ofertei de preluare/vânzare de catre Adunarea Creditorilor”, precizeaza reprezentantii companiei de lichidatori Capital Insol – SPRL – Filiala Iasi.

Citeste si : IATA DOVADA: Relu Fenechiu a ridicat ilegal cladirea de birouri in valoare de 10 milioane euro

Firma de apartament creeaza prejudicii de 1,3 milioane euro in doi ani

Mai mult, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi a fost prejudiciata de firma de constructii cu o suma de 3.130.379 lei, suma din care 934.218 lei este compusa din impozite si taxe datorate bugetului consolidat al statului, fiind vorba despre debite in valoare de 442.960 lei si dobanzi de 212.418 lei.

Practic, cei doi asociati din spatele Raabro Construct Iasi nu au achitat asigurarile sociale, de somaj si de sanatate ale salariatilor vreme indelungata. Totodata, o datorie de 2.196.161 lei este compusa din impozite si taxe datorate bugetului statului. Mai mult, Finantele publice iesene au contestat modalitatile de vanzare a bunurilor aflate in patrimoniul societatii pe motiv ca nu au fost evaluate corect.

Citeste si : BOMBA! Lovitura crunta pentru unul dintre cei mai bogati ieseni! Ultima mare afacere a intrat în faliment

„AJFP nu aproba Raportul de evaluare a bunurilor de natura mijloacelor fixe si obiectelor de inventar aflate in patrimoniul debitoarei SC Raabro Construct SRL, intrucat la data instituirii sechestrului de catre organul fiscal, valoarea bunurilor este cu 90 la suta mai mare decat cea evaluata de catre evaluatorul ANEVAR”, dupa cum se arata in contestatia depusa de AJFP Iasi la dosarul de insolventa al Raabro Construct SRL.

Se pare ca cei peste 6 milioane de lei prejudicii au fost creati in doar doi ani. In anul 2014, Raabro Construct SRL a obtinut activ net contabil negativ in valoare totala de 2.320.709 lei. Dupa acest exercitiu financiar, activul net contabil inregistrat de societate a inregistrat valoare negativa de 3.325.662 lei in anul  2015. Acest fapt se datoreaza cresterii datoriilor totale ale societatii si scaderii activului total net al societatii.

Capitalul social al firmei este format din 26 parti sociale, din care Andrei Rusu detine 20 de parti, in vreme ce asociatul sau, Traian Butnaru, detine restul de 30 la suta din actiunile firmei. Societatea a fost infiintata in anul 2008 si nu este inregistrata ca platitoare de TVA. La infiintare, SC Raabro Construct SRL a avut sediul in municipiul Piatra Neamt, avand drept fondator unic pe Andrei Rusu.
Ulterior, societatea si-a mutat activitatea si sediul social in Iasi, mai exact intr-un apartament din strada Petre Tutea nr.3, bloc 909.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`