Prima pagină » Titlurile zilei » Țeapă într-o vilă din zona bună a Iașului! Paul Drobotă, din dosarul „Sex cu minore”, a împrumutat banii vecinului, după ce soția a fost mutilată de câini. Jalal Yassin: „Am zis să-l ajut, pentru că voia să deschidă o afacere” – FOTO

Țeapă într-o vilă din zona bună a Iașului! Paul Drobotă, din dosarul „Sex cu minore”, a împrumutat banii vecinului, după ce soția a fost mutilată de câini. Jalal Yassin: „Am zis să-l ajut, pentru că voia să deschidă o afacere” – FOTO

12 mai 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Parterul unei vile de pe strada Brândușa, din Iași, este scos la vânzare de executorii judecătorești. Imobilul aparține lui Paul Romică Drobotă, implicat în dosarul „Sex cu minore”. Jalal Yassin i-a împrumutat bani, dar nu i-a mai văzut înapoi

Vila din Iași unde era să aibă loc o tragedie este scoasă la vânzare de executorii judecătorești. Sunt vizați Paul Romică Drobotă, implicat în dosarul „Sex cu minore”, finalizat cu condamnări pentru alte persoane trimise în judecată, și fosta soție a acestuia, Mariana Milina Drobotă, acum patroana societății Azi Implică-te SRL. Bărbatul a fost indicat pe lista clienților care au beneficiat de serviciile sexuale oferite de minore, în perioada 2003-2007.

Povestea acestei familii a început în 2006. Soții Tatiana și Jalal Yassin, deținătorii unei clinici medicale în Israel, au dat un anunț prin care voiau să vândă parterul vilei de pe strada Brândușa, nr. 35, arteră situată la câteva minute de centrul orașului. Interesați de ofertă au fost soții Drobotă, care au achitat pentru cele două camere de la parterul clădirii suma de 54.000 de euro. Cele două familii au trăit în bună vecinătate până în momentul în care s-a petrecut un incident. Pe data de 9 martie 2010, Milina Drobotă se afla la domiciliu împreună cu cei doi copii. De ceva timp, Jalal Yassin îngrijea doi câini ciobănești care umblau liberi prin curte și erau foarte prietenoși. Numai că, în ziua amintită, inexplicabil, câinii au sfâșiat-o pe femeie, aparent fără niciun motiv. Plină de sânge, a reușit să iasă din curte țipând la copii să nu iasă din casă. A intervenit Poliția, proprietarii câinilor au fost trimiși în judecată. Tatiana Yassin a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală.

A fost obligată să plătească și daune morale de 30.000 de euro. Executorii au scos la vânzare și un apartament de pe strada Eternitate.

Țeapă într-o vilă din zona bună a Iașului, vecinul Jalal Yassin a rămas fără bani

Jalal Yassin a precizat pentru BZI că nu-și explică incidentul petrecut în urmnă cu 12 ani.

„Nici acum nu știu ce s-a întâmplat. Câinii au crescut împreună cu copiii. După acel incident, Paul Drobotă mi-a cerut 5.000 de euro, era înainte de hotărârea instanței. I-am zis să-i dau, nu am făcut niciun contract. Am zis să-l ajut, pentru că voia să deschidă o afacere. Nu am mai văzut niciun ban. El a divorțat și a plecat în Anglia. A împrumutat și 40.000 de euro de la bancă și nu i-a mai dat înapoi. Parterul nu mai are utilități, camerele sunt goale de mai mulți ani. A vrut să închirieze la un moment dat. A fost un chiriaș care a stat șase luni și nu a plătit nimic. Am aflat că a avut problemele alea (despre dosarul „Sex cu minore – n.r.)”, a arătat Jalal Yassin, în vârstă de 61 de ani.

Contactată telefonic, Milina Drobotă a spus că se aștepta ca proprietatea să fie scoasă la vânzare.

„Este o situație în familia noastră. Cu fostul meu soț sunt în relații bune. E un capăt de drum. Știam că se va ajunge în situația asta. Și-a schimbat numărul de telefon, nu-l mai am pe cel nou”, a explicat femeia.

Paul Drobotă nu a putut fi contactat până la finalul ediției. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui bătrân care nu mai putea ieși din casă din cauza unui gard construit de vecin.

Evaluatorii au stabilit prețul de pornire a licitației

În cursul zilei de astăzi, 12.05.2022, parterul imobilului va fi scos la vânzare prin intermediul unei licitații. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a procedurii de 360.146 de lei, aproape 72.000 de euro. Imobilul este compus din două camere cu o suprafață de 71,22 metri pătrați la care se adaugă o terasă de 9,82 metri pătrați și o magazie în subsol de 4,06 metri pătrați. Creditorii sunt Jalal Yassin și Credit Europe Bank NV.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului să se adreseze executorului judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care să cumpere imobilul urmărit silit, să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor actul deidentitate și să se prezinte ofertele de cumpărare înainte de începerea licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Beniamin Elesei.

Țeapă într-o vilă din zona bună a Iașului, după ce problemele din familia Drobotă s-au acutizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *