Prima pagină » Titlurile zilei » Țeapă imobiliară pentru un patron grec din Iași! După ce a divorțat, rămâne fără un apartament valoros din centrul Iașului. Fosta nevastă a fost șocată de veste – FOTO

Țeapă imobiliară pentru un patron grec din Iași! După ce a divorțat, rămâne fără un apartament valoros din centrul Iașului. Fosta nevastă a fost șocată de veste – FOTO

26 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Georgios Psaromilingos, implicat în afaceri cu taximetre, este vânat de executorii judecătorești. Fosta soție, cu 15 ani mai tânără, habar nu avea că apartamentul din centrul Iașului va fi scos la vânzare. Trebuie să achite o sumă importantă și după ce a fost inundat un spațiu comercial de la parterul unui bloc din zona Cetățuia

Probleme financiare pentru Georgios Psaromilingos, în vârstă de 62 de ani, implicat în activități de taximetrie în municipiul Iași. Afaceristul riscă să rămână fără un apartament situat în cea mai râvnită zonă din centrul Iașului, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani la bănci, executorii judecătorești programează pe data 18.06.2021 o licitație pentru valorificarea imobilului. Prețul de pornire a licitației este de 400.000 de lei, aproximativ 80.000 de euro. Apartamentul situat la etajul 8, bloc A1-2, este compus din două camere și dependințe cu o suprafață de 45 de metri pătrați.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferta de cumpărare”, se arată în anunțul excutorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Totul i s-a tras și de la o banală inundație din apartament

Pe lângă bănci, executarea silită este derulată și la cererea unui creditor care administrează un magazin second-hand pe strada Cetățuii, la parterul blocului 763. În blocul amintit, Georgios Psaromilingos deține un apartament cu 3 camere, la etajul 1. În trecut, din cauză că nu a reparat instalația sanitară, a inundat spațiul comercial de la parter. Patronii magazinului au încercat să obțină despăgubiri de la grec, dar nu au avut cu cine să se înțeleagă. Până la urmă, a fost introdusă o acțiune la Judecătoria Iași, sentința finală fiind dată în anul 2016.

„La data de 16.07.2014, din cauza unei defecțiuni la instalația de apă din apartamentul proprietatea pârâților (Georgios și Carmen Psaromilingos- n.r.), situat la etajul I, s-a produs o inundație în urma căreia apa rezultată s-a infiltrat în spațiul comercial situat dedesubt, spațiu în care era organizată activitatea de vânzare de haine second-hand a reclamantei. În contextul în care pârâții nu se aflau în localitate în ziua evenimentului, avariile s-au produs la planșeul, pereții și pardoseala spațiului comercial și, de asemenea, o cantitate de peste 470 kg de haine second-hand a fost deteriorată, în urma pătrunderii apei în cutiile în care fuseseră depozitată marfa”, se arată în soluția instanței.

În consecință, grecul trebuia să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ 2.000 de euro. În cazul în care va fi vândut apartamentul din centrul Iașului, există șanse de recuperare a debitului.

Fosta soție a afaceristului grec susține că a fost o manevră a executorului

Carmen Mirela Psaromilingos, în vârstă de 47 de ani, este fosta soție a afaceristului. Într-o discuție cu reporterii „BZI”, femeia a lăsat de înțeles că nu are informații despre vânzarea apartamentului. Cei doi au în acest moment o fată minoră.

„Nu știam, cum să fie scos la vânzare? Noi am câștigat un proces. A fost un credit la bancă de 100.000 de euro, dar s-a plătit din el. La un moment am pierdut un apartament din zona Silvestru. Executorul a scos la licitație și l-a vândut unui anumit Suduc pe un preț de nimic de 20.000 de euro. Era foarte apropiat cu executorul. În ziua licitației am venit mai devreme, executorul nu mă cunoștea personal și i-am auzit cum vorbeau, erau foarte apropiați.

Avocatul mi-a sugerat să angajez un detectiv ca să arăt relația dintre cei doi. Atunci nu aveam posibilități. Acolo se întâmplă escrocherii. Cert este că am câștigat, nu știu de ce au scos la vânzare. Acum, nu stă nimeni în apartament. Am divorțat în 2011, dar încă nu s-a făcut partajul. În continuare apar ca proprietar. Când am recuperat apartamentul, Suduc a scos tot din apartament și a mai cerut și bani, pentru că ar fi făcut îmbunătățiri”, a precizat Carmen Psaromilingos.

Executorii judecătorești scot la vânzare și vila lui Adrian Coca, fostul director al companiei Totalgaz Industrie.

Cei doi soți făceau afaceri cu produse grecești

La un moment dat, Carmen Psaromilingos a lucrat la Greek Taverna de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, deținut de omul de afaceri Iulian Coman, patronul de la Curtea Berarilor. A fost racolat și fostul soț, care făcea rost de produse tradiționale tocmai din Grecia.

„Eu am lucrat acolo, nu eram în firmă. Prin soțul meu aduceam produse tradiționale, care cunoștea o rețea de furnizori. În ceea ce privește afacerea cu taximetria, firma era a mea. Georgios se ocupa de administrare. Noi nu mai ținem legătura. Apartamentul de pe Cetățuia este pe numele fetei, dar are și el dreptul să locuiască acolo”, a completat femeia.

De precizat că Georgios Psaromilingos era una dintre vocile puternice alte taximetriștilor care protestau față de apariția Uber, o nouă companie de transport persoane.

„Am avut trei mașini la stradă, dar am vândut anul trecut. Da, am fost și la mitinguri la Prefectură. Nu am primit niciun anunț de la executori. A fost un împrumut făcut la bancă. Povestea este mult mai lungă”, a spus Georgios Psaromilingos.

Cert este că, în cadrul asociațiilor de proprietari, la cele două apartamente menționate, bărbatul apare ca titular. La ambele domicilii s-au adunat restanțe importante la întreținere. De precizat că excutorii judecătorești vând și un spațiu comercial ultracentral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *