Prima pagină » Actualitate » Teapa, fraierilor! Un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente in stare jalnica la Bohemian Residence! Cand au batut in tavan si-au dat seama ca pierderea este de 42.000 euro – GALERIE FOTO

Teapa, fraierilor! Un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente in stare jalnica la Bohemian Residence! Cand au batut in tavan si-au dat seama ca pierderea este de 42.000 euro – GALERIE FOTO

01 iun. 2018, 20:59,
Ciprian Boaru, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:654000;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ S-a trezit cu tavanul crapat dupa ce a dat 42 mii de euro pe un apartament @ A sesizat toate autoritatile, dar crede ca va ajunge in instanta @ "Pana acum in pod nu exista aerisire, dupa atatia ani. Au venit si fara aprobarea mea, au intrat in sarpanta. Luminatorul acum l-au montat, iar cele doua aerisiri tot acum. De fapt este o mansarda. Te trezesti cu tavanul in cap cand e lumea mai frumoasa", a povestit Nicu @ Dezvoltatorul Claudiu Oanea se simte santajat @ "E un nesimtit, are nevoie de bani, vrea sa ma santajeze. Trebuia sa vada (legat de planseul de gips carton), asa e proiectul: parter, doua etaje plus mansarda. Acoperisul este prins foarte bine. Mai este cate un surub pe langa, dar este prins. Nu se scoate pentru ca ramane gaura", a declarat Oanea @  "Din considerente strict financiare, dezvoltatorul a optat pentru structura simpla, chiar daca aceasta este mai putin rezistenta", arata inspectorii ISC @ Afaceristul are autorizatie sa construiasca un hotel cu 7 etaje pe Aleea Sadoveanu

Un iesean sustine ca a facut cea mai proasta afacere a vietii. Impreuna cu sotia a accesat Programul Prima Casa pentru a incepe o noua viata. Au facut rost de 42 mii de euro si au cumparat un apartament in Valea Lupului, unde s-a construit ansamblul Bohemian Residence, format din sase blocuri cu parter, doua etaje si mansarda.

Nicu a cumparat apartamentul in 2015 de la dezvoltatorul Claudiu Sever Oanea, cel care controleaza firma de constructii Relativ Impact SRL. Numele societatii este profetic, deoarece calitatea lucrarilor este relativa.

Pe scurt, Nicu s-a trezit cu tavanul crapat, avand neplacuta surpriza sa constate ca planseul era construit din placi de gips carton. Acum, tavanul fisurat a scos la suprafata mai multe nereguli. Respectivul planseu lasa impresia ca a fost amenajat un apartament conform standardelor. Dar, deasupra, a fost construita o sarpanta de care ar beneficia toti proprietarii din bloc. Nicu a facut reclamatii la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) Iasi, care a obligat constructorul sa remedieze situatia.

Pe data de 21 mai echipele de muncitori s-au prezentat la imobilul C4, de pe strada Nufarului nr.5. "Sunt fisuri in toata casa. Am cerut sa repare. Pana acum in pod nu exista aerisire, dupa atatia ani. Au venit si fara aprobarea mea si au intrat in sarpanta. Luminatorul acum l-au montat, iar cele doua aerisiri tot acum. De fapt este o mansarda. Te trezesti cu tavanul in cap cand e lumea mai frumoasa", a povestit Nicu.

Reporterii BZI s-au prezentat la fata locului pentru a constata deficientele reclamate de proprietar. Intr-adevar, lucrarea este de mantuiala. Tabla de pe acoperis a fost prinsa in suruburi infiletate la intamplare, fara sa existe o priza cu grinda. Si luminatorul prezinta improvizatii. Proprietarul se teme cel mai mult de infiltratiile care vor aparea dupa prima ploaie.

"Uitati ce siguranta este cu aceasta podea din pod. Trebuie sa mergi pe grinzi ca sa nu te trezesti cazand in gol", a mai spus Nicu. Acesta crede ca singura solutie este sa actioneze dezvoltatorul in instanta. Doreste ca apartamentul sa fie reparat conform standardelor.   

Autoritatile au confirmat teapa

Conform unui control realizat de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) Iasi, s-au constat o serie de deficiente. "In urma controlului efectuat s-au constatat urmatoarele: tavanul prezinta fisuri sau pete de umezeala, iar din documentatia proiectului rezulta ca este realizat din material lemnos. Cuiele din tigla metalica nu au putut prinde scandura si ca atare se pot desprinde, folia de polietilena este rupta pe alocuri si s-a folosit si material lemnos rezultat din decofrari", se arata in raportul ISC.

Autoritatile au cerut ca remedierile sa fie realizate pana pe data de 31 mai. Insa, cerintele nu a fost respectate. Completarile prezente in raport sunt mai mult decat edificatoare.

"Cu privire la structura de rezistenta a tavanului de rigips care nu este sigura, podul apartamentului este efectuat dintr-un singur rand de scandura de circa 2 centimetri refolosita in constructie la cofraje, materiale necorespunzatoare sigurantei in constructii, iar vata de sticla folosita are dimensiuni de doar 10 centimetri si nu este ignifuga, ceea ce creste riscul la incendiu. Din considerente strict financiare, dezvoltatorul a optat pentru structura simpla, chiar daca aceasta este mai putin rezistenta", arata inspectorii ISC.

Oanea: "Este un nesimtit"

Contactat telefonic, Claudiu Oanea a precizat ca este dispus sa se judece cu clientul. Acesta considera ca a construit conform proiectului. "Podul nu este al lui. Nu este nici circulabil. Daca vor sa foloseasca podul, trebuie sa ceara acordul asociatiei. Aerisirile nu trebuie puse. Le-am pus eu din proprie initiativa. E un nesimtit, are nevoie de bani, vrea sa ma santajeze. Trebui sa vada (legat de planseul de gips carton), asa e proiectul: parter, doua etaje plus mansarda. Acoperisul este prins foarte bine. Mai este cate un surub pe langa, dar este prins. Nu se scoate pentru ca ramane gaura", a declarat Oanea. Acesta sutine ca este dipus sa se judece in instanta, considerand ca are toate dovezile care i-ar putea aduce castig de cauza.

Face hotel pe Aleea Sadoveanu

Prin societatea Relativ Impact SRL, Oanea a reusit sa obtina anul trecut o autorizatie de construire pe Aleea Sadoveanu, municipiul Iasi, pentru edificarea unui hotel care, conform Planului Urbanistic Zonal, are un regim de inaltime de S+P+7. Terenul studiat are o suprafata de 2.692 metri patrati.

Conform autorizatiei, vor fi realizate 118 locuri de parcare subterane si 46 supraterane. Intrebat despre acest proiect, Oanea a devenit agitat. "Ce va intereseaza ce fac eu?", a spus dezvoltatorul Oanea, venit de pe meleagurile Botosaniului.

Conform datelor financiare, in 2016, situatia firmei nu era tocmai buna, cifra de afaceri fiind de 1.100 lei, cu pierderi inregistrate. Insa, in 2014, afacerile mergeau cand cifra de afaceri era de 5,1 milioane lei si profit de 1,4 milioane lei, cu un singur angajat. In firma mai apare un asociat, in persoana Rozalia Lupascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *