Prima pagină » Local » Țeapă de proporții privind cardurile de transport de la CTP Iași! Hoții au luat, la rând, orașele din România: „Nici măcar nu au fost atenți la detalii”
Țeapă de proporții privind cardurile de transport de la CTP Iași! Hoții au luat, la rând, orașele din România: „Nici măcar nu au fost atenți la detalii”

Țeapă de proporții privind cardurile de transport de la CTP Iași! Hoții au luat, la rând, orașele din România: „Nici măcar nu au fost atenți la detalii”

21 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan în Local

Țeapă incredibilă în numele CTP Iași privind cardurile de transport public. Pe internet circulă un anunț cu o ofertă prea bună ca să fie adevărată, pentru achiziționarea unui card la doar 12 lei

În această perioadă, pe rețelele de socializare, circulă un anunț cu o ofertă în numele CTP Iași. Utilizatorii sunt sfătuiți să acceseze un link pentru a achiziționa un card pentru suma de 12 lei. De fapt, totul este o înșelătorie, care a mai fost depistată și în alte orașe din România.

Țeapă în ceea ce privește cardurile de transport public din Iași

Utilizatorii trebuie să fie atenți la astfel de oferte, deoarece pot rămâne fără banii din conturi și le pot fi furate date personale. După ce este accesat link-ul din postare, clienților li se pun câteva întrebări, iar, ulterior, trebuie să ofere datele personale și o adresă, pentru a se livra cardul. Apoi, trebuie să introducă datele cardului pentru a achita cei 12 lei, pentru cardul de transport. Conform descrierii de pe site, cardul poate fi folosit pe o perioadă de șase luni.
„Am sesizat și noi, imediat, ce se întâmplă și am trimis la Poliția Română pentru a ne oferi sprijin în această situație. Din câte am înțeles, s-a întâmplat și acum o săptămână în Cluj. A fost și la București. Oricum, ei au trecut în anunț că transportul public din Iași împlinește 80 de ani. De fapt, sunt 127. Nici măcar nu au fost atenți la detalii. Deocamdată, nu a fost sesizată nicio problemă, nu au cum să intre în sistemul nostru, iar cardurile, le putem elibera doar noi, nu mai are altcineva acces. De asemenea, am trimis solicitare și la Facebook, ca pagina respectivă să fie închisă”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Hoții au copiat site-ul CTP

Hoții au copiat numele și sigla celor de la CTP și au creat un site asemănător pentru a induce lumea în eroare. Pentru a fi totul mai credibil, la postarea de pe Facebook, sunt conturi false care lasă diferite comentarii pozitive. Ieșenii sunt sfătuiți să nu acceseze sub nicio formă link-urile suspecte, pentru a nu li se fura informațiile personale.
„Vă informăm că a fost raportată o tentativă de fraudă care vizează utilizatorii serviciilor noastre. Un site neoficial, utilizând, ilegal, sigla Primăriei Iași și a Companiei de Transport Public Iași, a promovat carduri de transport false, invitându-vă să faceți achiziții printr-un link fraudulos. Vă asigurăm că aceste oferte nu au nicio legătură cu compania noastră. Toate informațiile și ofertele oficiale sunt disponibile, exclusiv, pe site-ul nostru oficial și pe paginile noastre de social media, verificate”, au transmis reprezentanții CTP Iași.
CTP a intrat în alertă după ce, în mediul online, circulă o țeapă privind cardurile de transport.

Comentarii
  • Le ghioraie matele de foame de cand cu cardurile lor pentru alea portocalii si ca drept dovada au anuntat scumpiri din octombrie la bilete si abonamente si acuma sa vina cu oferte pentru alea portocalii de 12 lei pentru 6 luni e de.a dreptul penibil. Cardurile pensionarilor si toate gratuitatile trebuie platite de prostime cumva. Sa vedem in toamna cu ce suplimenteaza strada ca e scumpa motorina si soferii fac coada la garaj la angajare

  • Nu accesati link-ul,va ia banii de pe cardul de pe care faceti plata.Blocati comerciantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`