Prima pagină » Titlurile zilei » Țeapă cu oale pentru bătrânii creduli din Iași! Sunt păcăliți că primesc un cadou și sunt ademeniți cu produse super scumpe

Țeapă cu oale pentru bătrânii creduli din Iași! Sunt păcăliți că primesc un cadou și sunt ademeniți cu produse super scumpe

11 nov. 2022, 02:00,
Gabriela Corbu, în Titlurile zilei

O firmă celebră pentru țepele cu oale acționează și în Iași. SC Lord Arian SRL din Brașov pare a fi specializată în a face înșelătorii și a acționa țintit către victimele cele mai ușor de păcălit, bătrânii. O ieșeancă a fost invitată de către reprezentanții firmei brașovene, zilele trecute, la Hotel Indiana, pentru a primi un premiu de 200 de lei, însă ce a găsit acolo pare a fi departe de câștigul unei tombole

Totul este de fapt o țeapă îmbrăcată în câștiguri de sute de lei. Cu asta pare să se ocupe firma SC Lord Arian SRL, ce promite premii în urma unor concursuri la care victimele nici măcar nu au participat.

Povestea acestei ieșence trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți oamenii care pot cădea în plasa acestor țepari.

batrana

Firma SC Lord Arian  SRL pare a fi specializată în a face înșelătorii și acționează țintit către victimele cele mai ușor de păcălit, bătrânii

Cum este „împachetată“ de organizatori o țeapă cu oale pentru bătrâni

maini

Povestea acestei iesence trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți oamenii care pot cădea în plasa acestor țepari

Carmen Manea este o ieșeancă ce a fost pusă în fața unei țepe de zile mari. Povestea acesteia nu este singulară, iar firma care pune la cale toate aceste capcane pare a acționa pe întreg teritoriul României.

Pare că această firmă s-a pregătit cu tot arsenalul pentru a păcăli pensionari, iar cu ajutorul unei baze de date intră în contact cu aceștia pentru a-i face câștigători ai unor premii atractive.

La data de 7 noiembrie, Carmen Manea a primit un apel telefonic ce o anunța că pe 8 noiembrie este invitată la Hotel Indiana pentru a-și ridica premiul în valoare de 200 de lei, câștigat în urma unei tombole.

„Am fost sunată în decursul zilei de 7 noiembrie și invitată la Hotel Indiana pentru a primi un premiu de 200 de lei, fiindcă am câștigat o tombolă. Invitația era pentru ziua a doua zi, 8 noiembrie, și era recomandat să vin însoțită de o persoană, preferabil în vârstă. M-am dus pentru că eram curioasă. Am fost întâmpinată de un domn care mi-a spus că invitația este pentru o prezentare de produs și m-a apostrofat pentru întârziere”, povestește ieșeanca.

Se pare că tot ce-a fost spus la telefon a fost o minciună, iar situația întâmpinată la hotel nu a fost nici pe aproape așa cum a fost prezentată inițial.

„Mi-a răspuns la întrebarea despre numele firmei, însă nu mi-a permis să intru. L-am rugat să taie numele meu de pe listă, însă a refuzat și a intrat nervos în hotel. Am petrecut un moment să caut pe internet detalii despre această SC LORD ARIAN SRL și am găsit mai multe articole despre firme cu activități similare care sunt îmbrăcate frumos în niște țepe de zile mari. În trecut, mama mea a fost invitată și ea, sunată fiind în repetate rânduri, probabil ca mulți alți pensionari”, spune Carmen Manea.

bani

Carmen Manea a primit un telefon care o anunța că pe data de 08 noiembrie este invitată la Hotel Indiana pentru a-și ridica premiul în valoare  de 200 de lei

SC Lord Arian SRL, firmă specializată în țepe?

oala

Pe internet circulă numeroase povești ale oamenilor care atenționează asupra activității acestei firme, care a pus în dificultate și oameni din Târgu Mureș

Firma SC Lord Arian SRL are sediul în Brașov și, potrivit obiectului de activitate declarat, s-ar ocupa cu comerțul cu amănuntul al oricărui tip de produs, prin vânzări directe sau prin intermediul comis-voiajorilor.

Angajații firmei brașovene au acționat și în alte orașe, nu numai în Iași, unde au încercat să prostească oamenii să cumpere produsele lor. O persoană din Târgu Mureș a povestit modul în care a fost chemată și în care s-a încercat să i se bage pe gât niște produse. Pentru organizarea acestor prezentări de produse se aleg, de obicei, săli de conferință ale unor hoteluri din orașele mari, care sunt închiriate și unde sunt chemate persoanele mai în vârstă pentru a fi păcălite.

„Au fost persoane chemate inițial pentru ridicarea de diferite premii sau bani ca urmare a participării la un sondaj de opinie. Sub premisa aceasta ești, de fapt, invitat la o prezentare în care se prezintă produse la suprapreț (2.000-3.000 de lei pentru un set de oale). La intrarea în hotel ești așteptat de persoane care selectează și dau voie să intre doar persoanelor vârstnice (cei mai vulnerabili), pe când ceilalți sunt întâmpinați și li se spune că nu se mai ține «prezentarea»”, spune Cristian Melahu despre țeapa trasă de firma brașoveană.

Referitor la prezentarea de la Iași, un reprezentant al firmei brașovene a spus pentru reporterii BZI că se comercializează produse din domeniul sănătății și că fiecare participant primește un cadou.

„S-a organizat un eveniment, ceva cu scop de reclamă, cu produse din domeniul sănătății. Tema evenimentului a fost nutriție, sănătate și sport. Noi avem foarte multe produse în cadrul firmei, nu avem unul singur. Legat de situația doamnei, nu cred că a fost tratată necuviincios. Fiecare persoană care este invitată, într-adevăr, primește un cadou pentru participarea la eveniment. Nu vine aici doar să se uite, primește un cadou pentru timpul pe care îl acordă! Când inviți pe cineva undeva trebuie să-i și oferi ceva.

Dacă a participat la eveniment, a primit un cadou. Dacă nu, nu s-a putut asocia cu noi. Nu cred că s-au pus condiții. Noi oferim un cadou de uz casnic”, a declarat Bogdan Vasile, reprezentant al firmei SC Lord Arian SRL, în legătură cu țeapa cu oale pentru bătrânii ieșeni, pusă la cale de firma brașoveană.

Comentarii
  • Creduli au fost și vor fi mereu. Ăia nu încalcă legea, așa că nu prea ai ce sa le faci. Oamenii trebuie să fie atenți la acești șmecheri

  • cinesuna.info

    Ce este foarte grav nu atat metodele de convingere care merg la limita inselatoriei, dar faptul ca aceste firme au intrat in posesia unei baze de date cu numerele de telefon si toate datele personale. Astfel, acestia isi selecteaza victimile din randul pensionarilor, stiind ca acestia nu prea stiu sa spuna NU sau cred tot ce li se spune. Toti cei care au avut sau au un telefon fix in fosta retea RomTelecom sau Digi sunt in aceasta baza de date.

  • Exact! Sunt sunate mai ales persoanele care au telefon fix. In special femeile.

  • Asa este ,cinesuna.info.Mi-am desfiintat postul fix de telefon si tot primesc invitatii pentru ca au acces la o baza de date .Sunt extrem de periculosi. M-am trezit cu o astfel de persoana ,la patru ace,cu o masina scumpa , sunandu-ma din fata blocului. Eu coboram in acel moment scarile si m-am trezit fata in fata cu persoana cu care aveam convorbirea,in parcare.A fost un soc.

  • Sunt sunate persoanele care au o pensie peste nivelul mediu, probabil in ideea sa poate achizitiona produsele respective care sunt de ordinul miilor de lei sau zeci de mii. Cred ca baza de date pe care o au, are legatura cu casa de pensii sau casa de sanatate. Nu comercializeaza numai oale, sunt firme care vand ,,aparate medicale” care spun ei, vindeca de la gripa pana la cancer. Pretul lor fiind de ordinul zecilor de mii.

  • Alți escroci sunt streameri de pacanele din online pe Youtube-Dmx Casino(Mihai Neacșa și Sara),Seven Slots(Eduard Nitulescu),Aparate Pacanele Slots (Denis Cociorba membru PNL Gârleni împreună cu Daniel Simon și Daniel Sociu,Miu,Stresul,Leonard Gaming,Killer Slots,chiar și…Academia de Pacanele toți afiliați care maxwin și jackpot ei le iau,de joaca numa pe 100 Ron mâna dar nu au 10 lei in portofel și asculta manele și se îmbracă de la second hand.Bagati in fata de cazinouri,cer că milogii like,share,ei câștigă din pierderile voastre,pentru a da impresia că dacă joci miza mare devii bogat.Toate astea in timp se întorc împotriva lor Se distrează și trăiesc de pe urma voastră pentru că nu sunt in stare să își câștige banii muncind colindtit de la 8 la 16

  • Cojanu Mihaiela

    Evol Advertising Campina.Firma de curierat care a înglobat fostul Postmaster condusa de stimabilul Nenu Daniel ,candidat Pmp la Poiana Câmpina la primărie originar din Baicoi.Angajeaza curieri dar uita sa îi plătească,îl ia amnezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *