Prima pagină » Local » Țeapă cu farmaciile on-line! Colegiul Farmaciștilor a găsit nereguli grave. Aliona și Horațiu Albu au făcut bani pe bandă rulantă

Țeapă cu farmaciile on-line! Colegiul Farmaciștilor a găsit nereguli grave. Aliona și Horațiu Albu au făcut bani pe bandă rulantă

02 mart. 2021, 02:00, 1 ,
Alexandra Abonicesei în Local

Atenție la pretinsele site-uri care își atribuie denumirea de farmacie online! Medicamente promovate pentru tratarea infecției cu coronavirus, desființate de Colegiul Farmaciștilor din România

Colegiul Farmaciștilor din România a semnalat problemele pe care le ridică achiziționarea din magazinele online care își însușesc ilegal denumirea de farmacie. Un site promova un kit care era indicat pentru tratarea simptomelor pacienților infectați cu coronavirus

Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) s-a sesizat cu privire la apariția magazinelor online care își însușesc denumirea de farmacie. Poziția exprimată de aceștia printr-un comunicat online a prezentat situația unui magazin denumit „Farmacia Ortomoleculară”, deși este ilegal. Multe alte astfel de cazuri au fost revizuite de către Colegiul Farmaciștilor din România în încercarea de a reduce riscurile la care se pot expune persoanele care cumpără medicamente din astfel de magazine. Definiția farmaciei online este stipulată în Ordinul Ministrului Sănătății Nr. 444 din 25 martie 2019 și precizează că: „farmacie online – unitatea farmaceutică autorizată să vândă și să elibereze prin intermediul serviciilor societății informaționale numai medicamente acordate fără prescripție medicală cu autorizație de punere pe piață conform legislației în vigoare. Aceasta funcționează în baza înscrierii unei mențiuni pe autorizația de funcționare a farmaciilor comunitare înființate conform Legii farmaciei nr. 266/2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare”.

Afaceri ilegale cu medicamente, menite să trateze simptomele pacienților infectați cu coronavirus

Colegiul Farmaciștilor din România trage un semnal de alarmă privind oferta de produse pentru SARS-CoV-2 și COVID-19. Este vorba de Kit Micronutritional SARS-CoV-2 PROTECT COMPLEX de la Dr. ALBU Selections, care în urma sesizărilor a fost eliminat de pe site-ul denumit Farmacia Ortomoleculară. Astfel de cazuri au fost întâlnite de-a lungul anului, când pe internet s-au vândut chiar și medicamente contrafăcute.

„Ne aliniem astfel la modul de abordare a acestei probleme majore de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care «îndeamnă pacienții să se ferească de medicamente potențial falsificate, vândute de furnizori și site-uri neînregistrate». În opinia EMA, pe care ne-o însușim în totalitate, «este posibil ca acești vânzători să exploateze temerile în timpul pandemiei COVID-19 și să susțină că produsele lor pot preveni sau vindeca COVID-19. De asemenea, pot părea că oferă acces ușor la medicamente care altfel nu sunt ușor disponibile».

Pacienții și publicul larg pot fi în siguranță atunci când achiziționează medicamente sau produse de sănătate online, numai de la unitățile farmaceutice (farmacii/drogherii) înregistrate la Ministerul Sănătății pentru vânzarea prin intermediul societății informaționale, care prezintă sigla UE. CFR înțelege să-și asume cu responsabilitate obligația de a apăra demnitatea meseriei noastre și prin exprimarea unui punct de vedere ori de câte ori constată că se aduce atingere prestigiului profesiei de farmacist și unității în care acesta își desfășoară activitatea: farmacia”, au comunicat reprezentanți CFR.

Produsele oferite spre vânzare pe site au dispărut după sesizările primite

Cu sediul în București, A&A Naturomedica Bio-dietetic Group SRL, firma care deține magazinul online Farmacia Ortomoleculară, a avut în anul 2019 încasări de un milion de euro și are 10 angajați. După ce au fost înștiintați de reporterii BZI care i-au contactat pe cei doi patroni, Horațiu și Aliona Albu, aceștia au șters de pe site pachetul pe care îl recomandau pentru combaterea și reducerea simptomelor determinate de infecția cu coronavirus. Prețul era de 600 de lei cu TVA, oferit cu discount de 5 la sută. Concret, materialul de prezentare menționa următoarele:

„Kit Micronutrițional SARS-CoV-2 PROTECT COMPLEX de la Dr. ALBU Selections, asigură produsele necesare pentru 60 de zile dintr-o schemă de avangardă folosită în modularea imunității antivirale a organismului și utilizată pentru profilaxia infectării cu SARS-CoV-2 sau susținerea complementară a tratamentelor diverselor forme de COVID-19. Kitul COMPLEX cuprinde: instrucțiunile de utilizare, cel puțin 60 doze zilnice recomandate de Vitamina D3 de cea mai bună calitate și 60 doze zilnice recomandate de VIUSID Soluție Orală 9+1 gratis.”

Răspunsul oferit de asociații care controlează firma nu a fost lămuritor.

„Puteți publica ceea ce doriți. Vom reveni în urma analizei și deciziei avocatului nostru cu un comunicat de presă”, a declarat Aliona Albu, patroana A&A Naturomedica Bio-dietetic Group SRL, care deține Farmacia Ortomoleculară.

Comentarii
  • Cum va asteptati sa va mai credem ??? Incercati prin toate mijloacele sa eliminați singurii medici salvatori si protejați pe cei pe care-i platiti voi ca sa ne vanda boli . Doctorul Albu este un medic onest care a incercat si a ajutat multe persoane si voi i-l denigrati ??? Sa va fie rusine ! Niciodata nu vor pieri medicii cei adevarati , iar voi o sa platiti cu totii blestematilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`