Țeapă cu apartamente la ”Fusion Towers”, din Iași! Întârzieri și finisaje de proastă calitate – FOTO

07 mart. 2022, 02:00 _____ Vizualizări
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

O tânără din Iași a cumpărat un apartament la ”Fusion Towers” pentru mama de 71 de ani, care a vândut proprietatea din Bacău. Termenul de predare a fost întârziat cu aproape un an, iar dezvoltatorul nu a respectat nici măcar condițiile legate de calitatea finisajelor

Noi probleme în cartierul ”Fusion Towers”, din zona CUG, municipiul Iași. În 2019, Anca Adăscăliței, o tânără din Iași, a făcut toate demersurile pentru a achiziționa un apartament în cartierul amintit. De fapt, apartamentul urma să fie locuit de mama acesteia, o femeie în vârstă de 71 de ani.

”Mama este din Bacău și are 71 de ani. A vândut apartamentul de acolo ca să se mute în Iași, să fie mai aproape de noi. Eu m-am ocupat de cumpărarea acelui apartament. Apartamentul trebuia dat în folosință în 2020, dar abia la finalul anului 2021 am putut intra în el. Termenul de predare a fost întârziat, ceea ce a creat disconfort. A trebuit să găsesc un loc pentru mama mea, deși apartamentul era plătit aproape integral. Legat de promisiunea de vânzare-cumpărare, au fost încălcate mai multe clauze”, a precizat tânăra.

Apartamentul este situat la etajul 7 al clădirii cu 11 etaje de pe șoseaua Nicolina, nr. 175. Conform contractului, apartamentul a costat 60.000 de euro. Este compus din două camere și are o suprafață utilă de 54 mp, plus balcon de 6 mp. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul unui bărbat plecat în Germania care a plătit avansul pentru 3 apartamente la ”Rivers Towers”, din Iași.

Dezvoltatorul nu a vrut să mai încheie contractele, pe motiv că prețurile au crescut.

Țeapă cu apartamente la „Fusion Towers”. „Finisajele sunt sub orice critică”, spune cumpărătorul

Femeia mai povestește că era dispusă să treacă peste întârzierile de predare ale imobilului, dar a reclamat că nu au fost respectate înțelegerile din contract privind realizarea finisajelor.

”Înțelegerea inițială a fost ca gresia să aibă o anumită calitate, peste medie. Când am fost să vedem, calitatea era foarte proastă, gresia era sub 9 euro pe metrul pătrat. A trebuit să cumpărăm noi alta, cu 30 de euro pe metrul pătrat. Nici de centrală nu am fost mulțumită. Măcar să dea banii pentru asta. De la finalul anului 2020, până în septembrie 2021, când am intrat în posesia apartamentului, se poate calcula o chirie medie de 250 de euro pe lună. Sunt aproape 2.000 de euro. Nu vor să răspundă la niciun mesaj, nici pe mail, nici WhatsApp. Cătălina Pârvu (asociată la Fusion Towers – n.r.) nu a vrut să răspundă”, a mai spus Anca Adăscăliței, care a depus plângere și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași.

Și afaceristul Ștefan Popescu a fost reclamat de proprietarii blocului de pe Aleea Strugurilor, nemulțumiți de calitatea lucrărilor.

Reprezentanții ”Fusion Towers” au refuzat să comenteze acuzațiile

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Fusion Towers SRL au susținut că au respectat contractul, dar nu au comentat acuzațiile cumpărătorului.

”Noi am încheiat un contract cu respectarea clauzelor contractuale. Atât vreau să comentez”, a precizat Cătălina Pârvu, asociată la Fusion Towers. Nu este prima dată când dezvoltatorul a fost reclamat.

Adrian Enache a cumpărat două apartamente în blocul din CUG, cu o capacitate de 290 de locuințe. Conform contractului, fiecare apartament avea 37 de metri pătrați utili. În 2019 a plătit avans pentru apartamente. După intabulare, apartamentele aveau suprafețe de 36,2 și 36,5 mp. Cumpărătorul a solicitat să i se plătească diferența din măsurători, ce ajungea la 1.000 de euro. Dar dezvoltatorul a refuzat. Și atunci reprezentanții Fusion Towers nu au comentat situația. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei, un profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 18,5 milioane de lei, cu un număr de 3 angajați.

Cu siguranță, cifrele pe 2021 vor fi mult mai mari. Rămâne de văzut dacă țepele cu apartamentele de la ”Fusion Towers”, din Iași, vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *