Prima pagină » Sanatate » Te confrunți cu giardia? Scapă definitiv de paraziți cu aceste tratamente naturale

Te confrunți cu giardia? Scapă definitiv de paraziți cu aceste tratamente naturale

09 feb. 2022, 14:59,
în Sanatate

Ai giardia și nu știi cum să scapi de acest parazit? În acest articol, te invităm să descoperi cele mai bune tratamente naturale, care te vor face să spui „adio” giardiozei.

Giardioza – numită şi Giardia – reprezintă o boală intestinală cauzată de infecţia cu parazitul Giardia Lamblia (numită şi Giardia Intestinalis), un protozoar flagelat. Giardioza este cea mai frecventă parazitoză umană. Aproximativ 20% din populația globului se confruntă cu această afecțiune.

Giardia Lamblia a fost descoperită în anul 1681, de către Antoine van Leeuwenhoek, inventatorul microscopului. Acesta a fost primul care a descris forma și dimensiunea acestui flaglat.

Infectarea omului se realizează prin ingestia alimentelor sau a apei contaminate. De obicei, boala trece printr-o fază acută scurtă, urmată de o fază cronică. În faza acută, giardia este cauza diareei apoase, iar în faza cronică, scaunele devin din nou normale. Simptomele nu apar întotdeauna, unele persoane fiind asimptomatice. În schimb, altele pot prezenta un spectru larg de simptome, de la diaree ușoară, care se vindecă spontan și până la diaree cronică, acompaniată de malabsorbție și pierdere în greutate.

Pentru că vorbim de un parazit intestinal, majoritatea manifestărilor clinice sunt legate de aparatul digestiv, însă există și manifestări neuropsihice și alergice.

imagine la microscop cu giardia

În stomac, trofozoiții sunt eliberați din chisturi și migrează spre intestinul subțire, unde se atașează de celulele epiteliale.

Giardia, tratamente naturale. Cum să scapi de paraziți fără medicamente

Tratamentul medicamentos presupune folosirea unor substanțe, care pot genera reacții adverse. În schimb, utilizând remediile naturiste, te vindeci de giardia și nu ai parte de efecte secundare.

Primul pe lista tratamentelor naturale se află propolisul. Datorită calităților sale antiparazitare, te scapă numaidecât de giardioză. De asemenea, poți folosi și usturoi proaspăt sau uleiuri esențiale extrase din plante medicinale ( ulei de usturoi, ulei de neem, ulei de cimbru, ulei de oregano). Toate acestea au efecte surprinzătoare în ceea ce privește infecția cu giardia.

Potrivit clinicasteauadivina.ro, terapia cu Pippali Rasayana (amestec din semințe de Pippali și plantă indiană Palash) este ideală în caz de giardioză. Într-un studiu publicat în India, asupra a 50 de pacienți simptomatici și depistați paraclinic cu giardia (chiști și trofozoiți în scaun), dintre care 25 dintre ei tratați cu 1g de Pippali rasayana de trei ori pe zi, 15 zile și alți 24 de pacienți trataţi placebo, s-a dovedit eficacitatea folosirii acestui preparat.

Nemaipomeniți sunt și germenii de grâu. Datorită conținutului lor de lecitină, germenii de grâu inhibă dezvoltarea trofozoiților și ieșirea lor din chiștii de giardia, reducându-se, astfel, concentrația formelor active de giardia, favorizând vindecarea.

Există și plante medicinale care au efect paraziticid: pelin, usturoi, cimbru, cimbrișor, cuișoare, oregano, iarbă mare, nalbă, piretru, turmeric, usturoi, pătrunjel verde.

o lingură de propolis și un fagure cu miere

Datorită calităților sale antiparazitare, propolisul te scapă numaidecât de giardioză.

Cum previi infecția cu giardia?

Chiar dacă nu există niciun tratament care să te ajute să stai departe de giardia, poți lua câteva măsuri de precauție. Foarte important este să te speli pe mâini cât mai des, mai ales după ce utilizezi toatela, te joci cu animale sau schimbi scutecul copilului. Ai grijă și la apa pe care o consumi și, atunci când mergi la piscină sau la mare, încearcă să nu înghiți apa. În călătorii, evită să consumi altă apă decât cea îmbuteliată și stai departe de gheață, fructe sau legume crude.

Bine de știut este că giardia se poate transmite și prin contact sexual. Așa că, nu ezita să folosești prezervativul.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024