Prima pagină » Actualitate » Te cazezi pe litoral doar cu 35 de lei / noapte! „Pare ireal? În România, da!” – VIDEO
Te cazezi pe litoral doar cu 35 de lei / noapte! „Pare ireal? În România, da!” - VIDEO

Te cazezi pe litoral doar cu 35 de lei / noapte! „Pare ireal? În România, da!” – VIDEO

26 iul. 2024, 10:46,
în Actualitate

Suntem în plin sezon estival și toată lumea caută să plece în concediu, dar se uită și în buzunar să vadă dacă își permite să plătească pentru o vacanță de câteva zile. Există locuri unde te cazezi pe litoral doar cu 35 de lei / noapte. O româncă plecată la studii peste hotare a arătat cât costă să te cazezi pe litoralul de la Marea Galbenă, în China.

Te cazezi pe litoral doar cu 35 de lei / noapte!

Pe timpul verii, mulți români se gândesc să meargă în vacanță la mare. Unii aleg Marea Neagră, alții preferă Bulgaria, Grecia sau Turcia. Cei mai largi la pungă merg în stațiuni din Spania, Italia sau Portugalia.

Sunt și români care fiind plecați în străinătate merge pe litoralul țării unde se află și plătesc și sume foarte mici. Este cazul unui studente românce, ce este plecată la studii peste hotare.

„Aproximativ 1.000 de lei m-a costat primul sejur (4 nopți/5 zile) petrecut la mare, anul acesta. Pare ireal? În România, da! În China, nu!”, a mărturisit pe un grup de socializare destinat celor care-și organizează vacanțele pe cont propriu, Kara, o studentă româncă plecată peste hotare la studii.

Românca a postat conținut foto și video, atât pe Facebook cât și pe contul său de You Tube, despre experiența trăită pe litoralul Chinei, menționând totodată cât a costat-o vacanță la mare, departe de casă.

Prețuri fără concurență pe litoralul Mării Galbene

Kara a ales în această vară să meargă la mare în China, la Marea Galbenă, în orașul Qingdao.

„Acolo, în orașul Qingdao, aflat la Marea Galbenă, am avut parte de prima bălăceală a verii. Un mic cadou pe care mi l-am permis la încheierea anului de studii la «Beijing Language and Culture University», înainte de a ajunge în vacanță, acasă, la București. Cel mai mult am plătit la tren (tur-retur), Beijing-Qingdao (659 km – n.red.), circa 430 de lei, că în rest totul a fost ieftin. 35 de lei locul/noapte într-o cameră dublă aflată într-un complex rezidențial, 40 de lei/persoană, în medie, masa la restaurant, ca să nu mai vorbesc de prețurile la mâncarea stradală”, a spus Kara, studenta româncă din China.

Kara a oferit toate detaliile vacanței sale, de la trenul cu care a plecat din Beijing, la cazarea din Qingdao, într-o cameră decentă cu pat matrimonial, chicinetă și baie, pentru care două persoane au plătit 14 euro/noapte, dintr-o zonă centrală a orașului și până la mâncarea stradală – prețuri și locuri-, dar și cum arată „Insula Verde” cum i se mai spune așezării, precum și interiorul unui mall, în care se poate intra direct dintr-o stație de metrou.

Pentru o înghețată uriașă într-o vafă cu bule / gofră a plătit mai puțin de 4,5 euro (22,5 lei), pentru un desert cu semințe mai puțin de 2 euro (aproximativ 10 lei), două băuturi răcoritoare cu lapte și mango, aflate la promoție, au costat-o 1,27 euro (mai puțin de 6,5 lei), iar pentru o porție de sushi – 3,29 euro (aproximativ 16,5 lei).

Qingdao, un oraș de coastă din Provincia Shandong a Chinei de Est, a fost desemnat „Capitală turistică și culturală” pentru 2024 – 2025, de către Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO).

Potrivit unui raport de prognoză al agenției de turism online Trip, Qingdao se află pe locul șapte printre cele mai populare destinații turistice de vară din China. Cererea la bilete pentru atracțiile din Qingdao a crescut cu 67% în acest an, față de 2023, iar pentru călătorie cu 52%.

Orașul cu peste 9 milioane de locuitori este cunoscut pentru parcurile și plajele sale, fiind declarat încă din 1984 unul dintre „orașele deschise” ale Chinei pentru investiții străine. De atunci, a început o nouă etapă de înflorire a sa.

Așadar, te cazezi pe litoral doar cu 35 de lei / noapte dacă alegi să mergi în China, la Marea Galbenă, în orașul Qingdao.

Comentarii
  • salariul minim in China

    este de 1500 lei net / oficial in majoritatea zonelor [in afara de capitala]
    in mod neoficial ,conform persoanelor care au calatorit acolo , salariul minim net [anul acesta] ,era de 1100 lei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *