Prima pagină » International » Taximetriștii, obligați să accepte plata cu cardul. Șoferii care nu respectă reglementarea vor primi amenzi
Taximetriștii, obligați să accepte plata cu cardul. Șoferii care nu respectă reglementarea vor primi amenzi

Taximetriștii, obligați să accepte plata cu cardul. Șoferii care nu respectă reglementarea vor primi amenzi

02 aug. 2024, 11:40,
în International

În Grecia, taximetriștii vor fi obligați să accepte plata cu cardul și să afișeze un autocolant vizibil pe mașină care să indice această opțiune. Cei care nu respectă această nouă reglementare riscă amenzi.

Noile reglementări impun taximetriștilor să afișeze un autocolant care să informeze clienții că pot plăti cu cardul și că vor primi un bon fiscal.

Taximetriștii sunt obligați să accepte plata cu cardul

Această măsură a fost anunțată recent de ministrul adjunct al Economiei și Finanțelor, Christos Dimas, și trebuie implementată în următoarele trei săptămâni.

Conform acestor reguli, clienții au dreptul să refuze plata cursei dacă șoferul nu acceptă plata cu cardul. Autocolantele vor fi scrise atât în greacă, cât și în engleză. În plus, taximetriștii trebuie să emită un bon fiscal la finalul fiecărei curse, iar clienții nu sunt obligați să plătească până când nu primesc acest bon.

Reglementările mai stricte din Grecia nu se limitează doar la taximetriști. Autoritățile au introdus și măsuri pentru a controla supraaglomerarea plajelor cauzată de șezlonguri și umbrele. Aceste reguli prevăd că doar 30% din zona de nisip poate fi ocupată de șezlonguri, iar restul plajei trebuie să rămână liber pentru turiștii care preferă să stea pe prosoape. De asemenea, șezlongurile trebuie amplasate la cel puțin 4 metri de țărm pentru a permite accesul liber la apă.

Pentru a asigura respectarea acestor reguli, autoritățile efectuează controale riguroase și aplică amenzi semnificative pentru încălcări. Un exemplu recent este sancționarea unui bărbat din Porto Rafti cu 1.000 de euro pentru lipsa unui panou vizibil care să indice numărul de șezlonguri disponibile pentru închiriere. Ministerul Finanțelor din Grecia a lansat și o aplicație numită „MyCoast”, care permite turiștilor să raporteze încălcările regulilor referitoare la șezlonguri direct din aplicație. Inspecțiile s-au concentrat în special pe plajele din zonele protejate și pe destinațiile turistice populare.

Se va construi autostrada care va lega România de Grecia

Se vor construi rute de transport care vor lega România, Bulgaria și Grecia. Ministrul grec al Apărării, Nikos Dendias, va semna împreună cu omologii săi din Bulgaria, Atanas Zaprianov, și din România, Angel Tîlvar, scrisoarea de intenție cu privire la crearea un coridor de mobilitate militară armonizată.

„Sperăm ca procedurile să fie finalizate cât mai curând posibil și, indiferent de situație, proiectul să fie finalizat în 5 ani.”, a declarat Ministrul de Finanțe al Bulgariei, Assen Vassilev.

Cele trei țări implicate în proiectul de infrastructură, Grecia, Bulgaria și România, urmează să se pună de acord pentru a oferi facilități în vederea unei deplasări mai rapide și mai eficiente a personalului și a echipamentelor militare, atât în ​​interiorul, cât și în afara Europei. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acordului este că asigură un răspuns mai rapid și trimiterea de întăriri în cazul în care una dintre cele trei țări este amenințată sau atacată.

Facilitățile Coridorului de mobilitate militară armonizată nu includ doar transportul, porturile și rețelele, ci se extind și asupra instalațiilor, asupra protejării funcționalităţii acestora împotriva amenințărilor, asupra coordonării cu serviciile implicate, asupra acordurilor interstatale, măsurilor de securitate, precum și asupra unor probleme legate de cazare, hrană, vamă și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`