Prima pagină » Titlurile zilei » Taximetriștii din Iași, fugăriți oficial din centrul orașului! Stația de la restaurantul „Select” a fost desființată. „Făceau manevre pe interzis” – FOTO

Taximetriștii din Iași, fugăriți oficial din centrul orașului! Stația de la restaurantul „Select” a fost desființată. „Făceau manevre pe interzis” – FOTO

26 iul. 2022, 02:00, 24 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Stația de taximetre din centrul Iașului a fost desființată. Poliția Locală verifică dacă noile reguli sunt respectate. În cursul zilei de ieri, taximetriștii staționau pe cont propriu. Măsura a fost implementată la cererea Biroului Rutier

Taximetriștii din Iași au primit o palmă de la municipalitate. În urmă cu câteva zile a fost pusă în practică o măsură ce a nemulțumit șoferii din domeniul transportului de persoane. S-au trezit că nu mai au voie să staționeze în locurile special amenajate din Piața Unirii, chiar lângă parcarea de la restaurantul „Select”.

„Acum nu mai avem voie să parcăm nicăieri în centru. La Piața Unirii nu putem sta, ne fugăresc de fiecare dată. La parcarea de la Cinema Victoria nu putem sta, ne fugăresc de pe colț. Acum au luat și stația asta. Cu ce deranjam? Sunt clienți la Casa Căsătoriilor care vor curse. Se aude că locurile noastre ar urma să fie luate de restaurant. S-a transmis la dispecerate, dar nu se ia vreo măsură. Acolo erau 5 locuri de parcare. Au șters marcajele și au pus Poliția Locală să ne alunge. Ne-au spus să-i anunțăm pe colegi că nu mai putem staționa la „Select”. De 4 zile se întâmplă asta”, a precizat Costel Roibu, taximetrist din Iași.

Singura opțiune pentru taximetriști a rămas stația de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Taximetriștii din Iași, fugăriți oficial din centrul orașului, la solicitarea polițiștilor

Măsura pentru desființarea stației a fost luată la presiunea Biroului Rutier. Reprezentanții Primăriei Iași susțin că inițiativa nu le aparține.

„Având în vedere noile norme de circulație din zona respectivă, la cererea expresă a Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, stația de taxi a fost desființată, situație discutată pe larg și în cadrul Comisiei de Circulație de la nivelul municipiului. Mai exact, nu se respectau regulile de intrare, respectiv ieșire din stația respectivă a taximetrelor parcate în zonă”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

„Acolo făceau manevre pe interzis. De asta s-a luat măsura”, a transmis Valentin Mocanu, de la Biroul Reglementare Transporturi Urbane din cadrul Primăriei Iași.

Deși interdicția a intrat în vigoare în cursul zilei de ieri, 25.07.2022, taximetriștii ocupau, în continuare, cele 5 locuri. În edițiile trecute ale BZI, a fost prezentat cazul unei cliente care a susținut că a fost înșelată de un taximetrist, în momentul în care a trebuit să achite cursa.

Patronii companiilor de taxi, nemulțumiți de acțiunea autorităților

Patronii firmelor de taximetre au precizat pentru BZI că măsura de desființare a stației trebuia luată după ce era amenajat alt loc pentru staționare.

„Toți ne desființează, ne strâng cu ușa, urmăresc doar să dea amenzi. Trebuia mai întâi să amenajeze altă stați, apoi să o desființeze pe asta, pentru ca omul să aibă unde parca. Cei de la Biroul Rutier așa ar fi trebuit să procedeze”, a precizat Cătălin Toderașcu, patronul Lux Taxi.

Consiliul Concurenței a amendat firmele de taximetrie din Iași

Activitatea de taximetrie desfășurată la nivelul municipiului Iași a fost înconjurată tot timpul de suspiciunea că există o înțelegere între patroni, pentru a impune un anumit preț pe piață și pentru a elimina concurența. În 2017, informația a fost confirmată de Consiliul Concurenței care a constatat ilegalitățile. A fost întocmit un raport privind activitatea a 7 operatori de transport în regim de taxi de pe raza municipiului: Imbat – Delta Taxi SRL, Lux Taxi SRL, Auto Wad RD SRL, Euro Taxi Iași SRL, RVR Taxi SRL, Unreal SRL, Parma – Tax SRL. Au fost aplicate și amenzi.

Taximetriștii din Iași, fugăriți oficial din centrul orașului, după ce ar fi fost depuse și mai multe reclamații.

Comentarii
  • Pe când oficial fugăresc și uberistii din Iași?

  • Moriștilor de cacat Benta este deranjat?Mortii matii de babalac

  • Învățați să fiți civilizați, nu când pleacă tramvaiul din stație ei se apucă să facă manevre sau să plece stânga sau dreapta pe interzis despre asta vorbim.

  • prea tarziu au aplicat. nu trebuia infiintata aceasta statie de taxi. este o zona pietonala ca in fiecare oras european.

  • Beghentza să îți trag la cioc mă porcule.. ai vorbit cu mișu să scoată parcarea.. mare jnapan ești. Unde mai facem și noi un ban?

  • daca sunteti nesimtiti si-i incurcati pe altii, ce sa va facem? Iar taximetristilor care inca viseaza ca vor disparea vreodata uber si bolt, le doresc somn usor in continuare. In locul vostru m-as intreba cum de reusesc oamenii sa va recunoasca atat de usor cand va bagati si voi pe platformele astea? Raspunsul este lipsa de educatie si profesionalism.

  • Sugeți lapu acu birjarilor,porci galbeni,era si timpul să va uschiti de acolo,poluati atmosfera împuțiților!
    Civilizați-vă,halitori de semințe!!!

  • Viman Adrian sunt si trag un part in nasul lui nenea BENTA!!! Fortza taxi….

  • Emanuel, ai tras pârțul cam tare, e cam largă țeava, ascunzi ceva?

  • A dat Bența bani cui trebuie de la autoritatea rutieră și ia toată parcarea. Simplu.

  • Dar camionetele si dubele care aprovizioneaza „Select” de ce au voie sa treaca pe trotuarul recent pavelat, claxonand calatorii din statia de tramvai? Au indoit si semnul de statie de tramvai cu „manevrele” lor. Tot astia de la Select au o duba parcata permanent in statia de tramvai, complet ilegal!

  • Vladimir Rachetă

    Au dreptate, de fiecare dată făceați manevre de parcare pătrunzând pe linia de tramvai, exact în fața tramvaiului, de șmecheri ce erați, acum sunteți fraieri :))) Comenzile doar prin dispecerat băieți, ca să nu mai puteți refuza cursele sau să jecmăniți oamenii!

  • taximeTRISTIIaumaxim4clase

    bai vasile dar de ce sa fugareasca uberul din iasi? nu meritam si noi niste taxiuri curate si demne de 2022 in iasi?

  • Oricum masinile Uber si Bolt sunt muuuult mai curate si soferii mai educati si mai spalati. Taxiurile vor disparea, incetul cu incetul. Se vor autoelimina.

  • Totul este aranjamentul acestui individ numit Chirica, cel cu 7 case ca si un alt „dulap”, facut cu marii „afaceristi’ precum „Pallas si altii, de a inchide total zona centrala si a le dezvolta lor afacerile . Votati in continuare cu Chirica si o sa ocoliti orasul pe la Vaslui.

  • Neamul asta de porci cunoscut în societate drept Benta sunt niște țărani ajunși. Daca tot ești așa gospodar cu parcarea taxiurilor de ce gura matii ai lăsat fântână lu Benta in paragină, sunt câini morți în fântână. Așa e și suferi tau mai mosneagule.. ai omorât 2 soții mai țărâne… Daca cei 2 feciori sunt la fel de porci că tine.. halal om

  • Deratizare, igienizare, civilizare.

  • În 2024 resetarea totală a orașului Iași, sa mai vad atunci figuranții pe care îl are la mâna pe primarul actual ce o sa mai facă?….

  • Trist pentru triști

  • Abia acum au observat autoritatile? Taximetristii au facut manevre pe interzis de zeci de ani. In plus, alte amenintari vin de la Uber adica de la aceiasi taximetristi care au renuntat la masinile galbene, si-au pus pe ei o camasa, dar au ramas cu vechile apucaturi.

  • locuitor din zona.

    dar in Podu Ros unde mai este statie? Si aici este o anomalie.

  • Mistreanu Emanuel

    Sunt cel nai jupin sofer de taxi din Iasi. Viman Adrian ma numesc. Sunt smardoi, dau in bot si va fac “felu” la toti. Am patron tare in relatii: Emanuel, nume de c w r v a!!!

  • in sfarsit, o urma de civilizatie

  • Benta un labagi u și un cacat cu oki.Un țara-n incult,hospatar ajuns mare patron.Țigan de le Sinesti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *