Prima pagină » Actualitate » Taxele și impozitele cresc pentru toți românii! Guvernul PSD-PNL ne pregătesc de cea mai mare criză financiară din istorie

Taxele și impozitele cresc pentru toți românii! Guvernul PSD-PNL ne pregătesc de cea mai mare criză financiară din istorie

31 iul. 2024, 10:51,
BZI.ro, în Actualitate

Cea mai mare criză financiară din istorie pare să fie tot mai aproape, iar Guvernul PSD-PNL dă dovadă de o nemernicie ieșită din comun. Într-un document guvernamental se observă planul diavolesc al celor aflați la putere prin creșterea de taxe și impozite.

În ultimii ani românii au simțit pe propria piele măsurile absurde luate de această guvernare. Inflație uriașă, cea mai mare din U.E, cea mai scumpă energie din Europa și cele mai mari scumpiri ale produselor alimentare.

Taxele și impozitele vor crește pentru toți românii! Guvernul PSD-PNL nenorocesc cetățenii

Proastele politici avute de Guvernul PSD-PNL se observă prin scumpirea tuturor produselor, alimentare și nealimentare. Plătim cea mai scumpă energie, chiar dacă România este producător important la nivel regional, cumpărăm printre cele mai scumpe produse. Guvernul României a decis să crească din nou taxele și impozitele cetățenilor, semn că încasările la bugetul de stat sunt extrem de mici.

Guvernul a implementat deja o serie de măsuri fiscale, iar alte modificări sunt în curs de adoptare, printre care se numără creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%, impozitarea altor forme de capital și eliminarea stimulentelor fiscale pentru angajații din sectorul construcțiilor, conform documentelor guvernamentale analizate de Profit.ro. În același timp, executivul intenționează să majoreze deducerile personale de bază.

Printre „direcțiile de acțiune” se numără:

  • Eliminarea stimulentelor fiscale pentru angajații din construcții;
  • Creșterea impozitului pe dividende la 10%, alături de impozitarea majorității celorlalte forme de venit din capital;
  • Continuarea creșterii deducerilor personale de bază.

Guvernul PSD-PNL minte cu nerușinare despre document

Jurnaliștii de la profit.ro au intrat in posesia documentului care aparține Guvernului PSD-PNL și care este datat 23 iulie 2024. Guvernul PSD-PNL, prin reprezentanții lui, minte cu nerușinare spunând că acel documente este unul vechi și că nu mai corespunde planurilor actuale. Premierul Marcel Ciolacu și Ministerul Finanțelor nu au nicio urmă de cooperare, lucru care este confirma de șeful Executivului. Marcel Ciolacu a transmis faptul că le-a spus de nenumărate ori reprezentanților din Guvern să nu avanseze nicio propunere în Guvern fără să se discute cu mediul de afaceri și cu societatea civilă.

Ori, un Guvern în care nici măcar ei între ei nu știu despre posibilele măsuri luate, este un Guvern nefuncțional, un Executiv care bâlbâie. Și asta pe banii noștri, ai românilor.

În prezent, angajații din sectorul construcțiilor, care reprezintă 10% din forța de muncă activă, sunt scutiți de la impozitul pe veniturile personale și de o parte din contribuțiile sociale obligatorii, iar contribuția la Pilonul II de pensii este opțională. Impozitul pe dividende a fost majorat de la 5% la 8%, dar și această cotă este considerată prea mică atât de instituțiile financiare internaționale, cât și de aripa social-democrată a Guvernului. În acest context, de creșteri taxe și impozite de către Guvernul PSD-PNL, probabil vom avea cea mai mare criză economică din istorie pentru că românii vor fi sărăciți și nu își vor mai permite aproape nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *