Prima pagină » Actualitate » Taxă pentru românii care merg în vacanță! Unde se aplică noua lege
Taxă pentru românii care merg în vacanță! Unde se aplică noua lege

Taxă pentru românii care merg în vacanță! Unde se aplică noua lege

09 aug. 2024, 07:30,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Taxă pentru românii care merg în vacanță! Este vorba despre achitarea a 25 de euro pentru fiecare zi de concediu în această țară. Iată unde se aplică noua lege și care este scopul introducerii taxei pentru turiști.

Taxă pentru românii care merg în vacanță!

Italia intenționează să implementeze o nouă taxă turistică națională, menită să dezvolte turismul și economia țării. Proiectul de lege ar permite aplicarea taxei de ședere în toate cele 7.904 comune italiene. În prezent, doar capitalele de provincie, asociațiile de comune și comunele turistice pot percepe această taxă.

Sumele propuse pentru noua taxă de ședere sunt:

– Până la 5 euro pentru cazări sub 100 de euro.

– Până la 10 euro pentru camere între 100 și 400 de euro.

– Până la 15 euro pentru cazări între 400 și 750 de euro.

– Un maxim de 25 de euro pe zi pentru hotelurile de lux cu cazări de peste 750 de euro pe noapte.

Autoritățile din Italia au precizat că veniturile adunate din aceste taxe vor fi investite pentru modernizarea și dezvoltarea turismului.

Cum se va aplica noua lege

Modalitățile de aplicare a taxei sunt variate, putând fi fixe sau variabile, cu tranșe asociate tipurilor și categoriilor hoteliere, prețului, localizării și perioadei. Hotelierii explică faptul că, prin această nouă modificare, pentru o cameră într-un hotel de trei stele, la prețul de 100 de euro, se vor plăti până la 10 euro pe noapte, „ca și cum dintr-o dată taxa TVA, care este de 10%, ar fi dublată”. Ei consideră că această taxă de ședere este, de fapt, o taxă locală suportată de persoanele care se cazează în structuri de cazare din locații clasificate ca destinații turistice.

Scutirile de la plata taxei pentru turiști sunt diferențiate de la o zonăla alta, în funcție de reședință, vârstă, activitatea desfășurată și durata șederii. De exemplu, taxa nu se aplică dacă o persoană înnoptează mai mult de un anumit număr de nopți, pentru persoanele cu dizabilități, în funcție de proprietatea structurii de cazare sau de sezon. Rămâne de văzut dacă noua lege va intra în vigoare. Deocamdată aceasta este la stadiul de propunere și urmează să fie dezbătută.

O altă lege recentă îi vizează pe turiștii care merg în Italia. Autoritățile vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi.

„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră.”, este anunțul făcut de autorități.

Cei care vor să meagă în vacanță în Italia vor avea nevoie de următoarele documente: pașaport valabil, confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private, asigurare de călătorie, bilet de întoarcere sau de plecare, dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii.

De asemenea, Veneţia va limita grupurile de turişti la cel mult 25 de persoane în urma unei decizii care reprezintă cea mai recentă încercare a autorităţilor locale de a reduce impactul generat de mulţimile de vizitatori asupra oraşului-lagună. Autorităţile locale vor interzice și utilizarea megafoanelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să ,,protejeze liniştea locuitorilor din oraş” şi să le asigure pietonilor o circulaţie mai liberă. Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro turștilor, inclusiv celor români, care nu respectă aceste reguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *