Prima pagină » International » Taxă de acces pentru turiștii care vizitează Roma. Motivul este surprinzător
Taxă de acces pentru turiștii care vizitează Roma. Motivul este surprinzător

Taxă de acces pentru turiștii care vizitează Roma. Motivul este surprinzător

05 sept. 2024, 10:40,
Mirela Gabriela Todosi în International

Se va introduce o taxă de acces pentru turiștii care vizitează Roma. Primăria Romei a anunțat că ia în considerare introducerea unei taxe de acces la emblematica Fontana di Trevi, vizitată anual de milioane de persoane. Motivul taxării este surprinzător.

Taxă de acces pentru turiștii care vizitează Roma

Roma analizează introducerea unei taxe de acces pentru turiști la Fontana di Trevi. Prin această măsură se dorește combaterea turismului excesiv ce afectează orașul. Alessandro Onorato, adjunct responsabil de turism la Primăria Romei, ia în considerare impunerea unor ore de acces pentru vizitatori în piaţa în care este situată capodopera barocă Fontana di Trevi. Biletul de acces ar fi gratuit pentru locuitorii Romei şi ar costa un euro pentru turişti.

Scopul nu este acela de a câştiga de pe urma introducerii taxei, ci de a controla aglomeraţia de turiști care stau prea mult timp la Fontana di Trevi. În acest an, Veneţia a testat un sistem de bilete cu plată pentru vizitatorii de o zi, în timpul perioadelor de vârf, în încercarea de a gestiona mai bine fluxurile de vizitatori. De asemenea, Veneţia va limita grupurile de turişti la cel mult 25 de persoane în urma unei decizii care reprezintă cea mai recentă încercare a autorităţilor locale de a reduce impactul generat de mulţimile de vizitatori asupra oraşului-lagună. Autorităţile locale vor interzice și utilizarea megafoanelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să ,,protejeze liniştea locuitorilor din oraş” şi să le asigure pietonilor o circulaţie mai liberă. Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro turiștilor, inclusiv celor români, care nu respectă aceste reguli.

Taxă pentru românii care merg în vacanță

Italia intenționează să implementeze o nouă taxă turistică națională, menită să dezvolte turismul și economia țării. Proiectul de lege ar permite aplicarea taxei de ședere în toate cele 7.904 comune italiene. În prezent, doar capitalele de provincie, asociațiile de comune și comunele turistice pot percepe această taxă.

Sumele propuse pentru noua taxă de ședere sunt:

– Până la 5 euro pentru cazări sub 100 de euro.

– Până la 10 euro pentru camere între 100 și 400 de euro.

– Până la 15 euro pentru cazări între 400 și 750 de euro.

– Un maxim de 25 de euro pe zi pentru hotelurile de lux cu cazări de peste 750 de euro pe noapte.

Autoritățile din Italia au precizat că veniturile adunate din aceste taxe vor fi investite pentru modernizarea și dezvoltarea turismului.

O altă lege recentă îi vizează pe turiștii care merg în Italia. Autoritățile vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi.

„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră.”, este anunțul făcut de autorități.

Cei care vor să meagă în vacanță în Italia vor avea nevoie de următoarele documente: pașaport valabil, confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private, asigurare de călătorie, bilet de întoarcere sau de plecare, dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *