Prima pagină » National » Taxă de 5 euro într-un oraș din România! Cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani
Taxă de 5 euro într-un oraș din România! Cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani

Taxă de 5 euro într-un oraș din România! Cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani

11 nov. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în National

S-a introdus o taxă de 5 euro într-un oraș din România! Începând cu 1 noiembrie 2024, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca cere o taxă de 5 euro pentru fiecare pasager care decolează din această aerogară. Iată cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani.

Taxă de 5 euro într-un oraș din România!

De la 1 noiembrie 2024, cetățenii din Cluj-Napoca vor avea de plătit o taxă de 5 euro. Regula este valabilă doar pentru cetățenii care decolează din Aeroportul Internațional „Avram Iancu.” Introducerea acestei taxe timp de 4 ani are scopul de a sprijini finanțarea proiectelor de dezvoltare și a investițiilor pe termen lung ale aeroportului din Cluj-Napoca.

Cetățenii trebuie să știe că taxa de dezvoltare va fi inclusă în prețul biletelor de avion achiziționate de pasagerii care zboară cu companiile aeriene ce operează de pe aeroportul clujean. Perioada de aplicare a taxei este de 4 ani, între 1 noiembrie 2024 și 31 decembrie 2028, iar pasagerii în tranzit și copiii cu vârsta sub 2 ani vor fi scutiți de la plata acesteia.

Reguli noi la îmbarcarea pasagerilor în avion

Îmbarcarea pasagerilor pe aeroporturile din România reprezintă un demers dificil, chiar dacă unele aeroporturi din țară au investit în modernizarea infrastructurii. De exemplu, metoda „din spate-n față” este utilizată de unele companii aeriene, dar aceasta nu oferă întotdeauna o eficiență maximă. În schimb, metoda „îmbarcării pe zone” a fost adoptată cu succes de majoritatea aeroporturilor din România. Acest proces presupune împărțirea aeronavei în secțiuni și îmbarcarea pe grupuri, care reduc aglomerația și timpul de așteptare. O altă soluție ar putea fi crearea unor zone separate pentru pasagerii cu bagaje mari de mână, care ar ajuta la evitarea blocajelor.

Atunci când începe îmbarcarea, stewardesele analizează atent persoanele care se urcă la bordul avionului, iar astfel își pot da seama cum va decurge călătoria. Este un moment în care atenția la detalii face diferența dintre un zbor liniștit și unul problematic. De la starea de spirit a pasagerilor, la felul în care se îmbracă, dacă au consumat sau nu alcool înainte de zbor sau dacă se află într-o situație vulnerabilă, toate aceste lucruri sunt atent observate de stewardese. Siguranța la bordul avionului depinde în mare măsură de capacitatea echipajului de a anticipa și gestiona problemele. Stewardesele au un rol important nu doar în confortul pasagerilor, ci și în menținerea unui mediu sigur pe parcursul călătoriei cu avionul.

Când vine vorba de bagajul de mână, însoțitorii de bord sunt extrem de atenți și analizează câte bagaje are un pasager și cât de mari sunt. Unul dintre motivele pentru care sunt atenți la aceste detalii este acela de a se asigura că absolut toți călătorii respectă regulile avionului. De asemenea, însoțitorii de zbor sunt atenți la orice pasager care ar putea avea nevoie de ajutor suplimentar, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă sau persoanele bolnave. Pasagerii trebuie să fie atenți și la documentele de călătorie. Orice greșeală poate duce la pierderea biletului și la anularea zborului.

Românii care călătoresc cu avionul și decolează din Aeroportul Internațional „Avram Iancu” trebuie să achite timp de 4 ani o taxă de 5 euro. De la 1 noiembrie 2024 și până la 31 decembrie 2028, cetățenii vor avea de plătit taxa, care va fi inclusă în prețul biletului de avion.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Blestemul Mihaelei! Primul soţ al vedetei a murit tot la 56 de ani. Cine a fost Bogdan Rădulescu
observatornews.ro
Premii acordate cetățenilor care raportează evaziunea fiscală. Guda: "Primești bonus, în cont, bani direct"
Playsport.ro
Funcția secretă pe care WhatsApp o folosește deja: îți citește mesajele și...
Evz.ro
Acum e grav: Cea mai fierbinte săptămână din 2025. Caniculă extremă
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cătălin Drulă, noul primar al Bucureștiului. Succesorul lui Nicușor Dan a fost deja decis
Playtech.ro
Oraşul din România de unde să cumperi maşini second-hand. Sunt ieftine şi întreţinute
Dailybusiness.ro
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
RomaniaTV
Incendiu violent la mall, peste 60 de persoane au murit. Imagini terribile de la locul tragediei FOTO şi VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
VIDEO: Mihaela Rădulescu a filmat săritura iubitului cu parapanta: Ăsta este Felix Baumgartner!
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 iulie 2025
21 iulie 2025