Prima pagină » National » Taxă de 5 euro într-un oraș din România! Cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani
Taxă de 5 euro într-un oraș din România! Cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani

Taxă de 5 euro într-un oraș din România! Cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani

11 nov. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în National

S-a introdus o taxă de 5 euro într-un oraș din România! Începând cu 1 noiembrie 2024, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca cere o taxă de 5 euro pentru fiecare pasager care decolează din această aerogară. Iată cine va fi obligat să plătească timp de 4 ani.

Taxă de 5 euro într-un oraș din România!

De la 1 noiembrie 2024, cetățenii din Cluj-Napoca vor avea de plătit o taxă de 5 euro. Regula este valabilă doar pentru cetățenii care decolează din Aeroportul Internațional „Avram Iancu.” Introducerea acestei taxe timp de 4 ani are scopul de a sprijini finanțarea proiectelor de dezvoltare și a investițiilor pe termen lung ale aeroportului din Cluj-Napoca.

Cetățenii trebuie să știe că taxa de dezvoltare va fi inclusă în prețul biletelor de avion achiziționate de pasagerii care zboară cu companiile aeriene ce operează de pe aeroportul clujean. Perioada de aplicare a taxei este de 4 ani, între 1 noiembrie 2024 și 31 decembrie 2028, iar pasagerii în tranzit și copiii cu vârsta sub 2 ani vor fi scutiți de la plata acesteia.

Reguli noi la îmbarcarea pasagerilor în avion

Îmbarcarea pasagerilor pe aeroporturile din România reprezintă un demers dificil, chiar dacă unele aeroporturi din țară au investit în modernizarea infrastructurii. De exemplu, metoda „din spate-n față” este utilizată de unele companii aeriene, dar aceasta nu oferă întotdeauna o eficiență maximă. În schimb, metoda „îmbarcării pe zone” a fost adoptată cu succes de majoritatea aeroporturilor din România. Acest proces presupune împărțirea aeronavei în secțiuni și îmbarcarea pe grupuri, care reduc aglomerația și timpul de așteptare. O altă soluție ar putea fi crearea unor zone separate pentru pasagerii cu bagaje mari de mână, care ar ajuta la evitarea blocajelor.

Atunci când începe îmbarcarea, stewardesele analizează atent persoanele care se urcă la bordul avionului, iar astfel își pot da seama cum va decurge călătoria. Este un moment în care atenția la detalii face diferența dintre un zbor liniștit și unul problematic. De la starea de spirit a pasagerilor, la felul în care se îmbracă, dacă au consumat sau nu alcool înainte de zbor sau dacă se află într-o situație vulnerabilă, toate aceste lucruri sunt atent observate de stewardese. Siguranța la bordul avionului depinde în mare măsură de capacitatea echipajului de a anticipa și gestiona problemele. Stewardesele au un rol important nu doar în confortul pasagerilor, ci și în menținerea unui mediu sigur pe parcursul călătoriei cu avionul.

Când vine vorba de bagajul de mână, însoțitorii de bord sunt extrem de atenți și analizează câte bagaje are un pasager și cât de mari sunt. Unul dintre motivele pentru care sunt atenți la aceste detalii este acela de a se asigura că absolut toți călătorii respectă regulile avionului. De asemenea, însoțitorii de zbor sunt atenți la orice pasager care ar putea avea nevoie de ajutor suplimentar, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă sau persoanele bolnave. Pasagerii trebuie să fie atenți și la documentele de călătorie. Orice greșeală poate duce la pierderea biletului și la anularea zborului.

Românii care călătoresc cu avionul și decolează din Aeroportul Internațional „Avram Iancu” trebuie să achite timp de 4 ani o taxă de 5 euro. De la 1 noiembrie 2024 și până la 31 decembrie 2028, cetățenii vor avea de plătit taxa, care va fi inclusă în prețul biletului de avion.

Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
a1.ro
Elena Udrea scapă de opt luni de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A executat deja trei ani la Penitenciarul Târgșor
Playtech.ro
Elena Băsescu, de nerecunoscut! Cum arată acum fiica fostului preşedinte, operaţiile estetice au...
observatornews.ro
Dezastru la Salina Praid, din cauza inundaţiilor. Debitul pârâului Corund a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nuntă la Cazinoul Constanța. Cât costă un astfel de eveniment
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Moştenirea în cazul în care toţi moştenitorii de pe titlul de proprietate sunt decedaţi. Ce pot face copiii pentru a intra în posesia bunurilor
Dailybusiness.ro
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
A murit Nikita! Avea doar 35 de ani şi i-a cedat inima. Ce greşeală a regretat în ultimii ani din viaţă!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`