Prima pagină » National » Taxă de 10 euro pentru șoferii de TIR care intră în Bulgaria. De la ce dată intră în vigoare legea
Taxă de 10 euro pentru șoferii de TIR care intră în Bulgaria. De la ce dată intră în vigoare legea

Taxă de 10 euro pentru șoferii de TIR care intră în Bulgaria. De la ce dată intră în vigoare legea

28 aug. 2024, 22:40,
în National

Începând cu 1 septembrie, Bulgaria va impune o taxă de 10 euro (20 de leva) pentru dezinfectarea fiecărui camion sau TIR care intră în țară, conform unui răspuns al Ministerului Afacerilor Externe către G4Media.

Pentru vehiculele mai ușoare, sub 3,5 tone, și autoturisme, taxa va fi de 2 euro (4 leva).

Șoferii de TIR care intră în Bulgaria vor plăti o taxă de 10 euro

Această informație a fost inițial raportată de presa din Grecia, iar Ministerul de Externe a confirmat-o după ce a primit confirmarea oficială din partea autorităților de la Sofia.

Taxa se va aplica tuturor camioanelor care intră în Bulgaria, indiferent de țara de origine sau de punctul de frontieră utilizat.

Pe durata verii, autoritățile bulgare au efectuat dezinfectarea gratuit.

”Ca urmare a solicitării dumneavoastră de presă adresată Ministerului Afacerilor Externe, referitoare la introducerea de către autorităţile bulgare a unei taxe de dezinfecție şi dezinsecţie, ce va trebui plătită de către șoferii camioanelor care intră în Republica Bulgaria începând cu data de 1 septembrie 2024, vă informăm că partea bulgară a confirmat informația cu privire la intenția de a percepe taxa anterior-menționată, în răspuns la contextul sanitar din regiunea Balcanilor, generat de bolile contagioase dezvoltate de animale”, arată Ministerul de Externe în răspunsul pentru G4Media.

”MAE precizează că, până în prezent, partea bulgară nu a oferit informații suplimentare cu privire la cuantumul taxei de dezinfecție pe care intenţionează să o implementeze începând cu data de 1 septembrie 2024”, se mai arată în răspunsul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *