Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tatuaje băieți: Semnificația și originile modelelor clasice

Tatuaje băieți: Semnificația și originile modelelor clasice

08 sept. 2023, 12:22,
în Stiri si curiozitati

Dacă vrei să iți faci un tatuaj dar nu te poți hotărî din cauza numeroaselor variante disponibile care te pot copleși, o modalitate ar fi să cauți un tatuaj care simbolizează o idee cu care rezonezi sau o credință valoroasă pentru tine. Să iți faci un tatuaj din motive pur estetice este complet în regulă! Totuși, dacă poți găsi un tatuaj care îți și place și care înseamnă ceva pentru tine, este cu siguranță un bonus.
Pentru a vă ajuta să găsiți idei de tatuaje băieți cu semnificații profunde, am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai populare tatuaje și o descriere a diferitelor semnificații ale acestora.

Semnificația diverselor tatuaje pentru băieți: Ancora

Ancora a fost un tatuaj foarte popular înca de la începuturile acestei practice. Datorită simplității și popularității sale, ancora poate fi deschisă unei game largi de interpretări.
Ancora este un simbol al forței, stabilității și loialității, astfel că nu este greu de înțeles de ce este un motiv atât de popular. Ancora poate fi, de asemenea, folosită ca simbol religios, un semn al forței purtătorului în credința aleasă sau pur și simplu ca o reamintire de a rămâne mereu cu picioarele pe pământ, indiferent cât de furtunoasă ar deveni viața.

Semnificația tatuajelor cu îngeri

De când oamenii și-au stabilit poziția în ansamblul vieții și al morții, îngerii au jucat un rol central în cultură și, prin urmare, în artă.
Îngerii reprezintă tot ceea ce nu putem atinge ca ființe muritoare. În mod obișnuit, îngerii sunt considerați ca mesageri între omenire și zei, sau ca ființe care acționează ca protectori sau gardieni ai oamenilor. Îngerii pot fi reprezentați și ca simbol al credinței, în special în culturile creștine. În multe culturi, se spune că oamenii primesc un înger atunci când pierd o persoană iubită. Acest „înger” va rămâne mereu acolo, protejându-i de sus.

Semnificația tatuajelor anime/manga

În ultimii ani, tatuajele anime au devenit din ce în ce mai populare. Datorită simplității lor stilistice, desenele anime sunt ușor de transpus pe piele.
Animeul este o formă de artă cinematografică japoneză care este creată în întregime folosind animație desenată manual sau generată de computer. Unele dintre cele mai populare anime-uri din culturile occidentale sunt Dragon Ball, Naruto sau One Piece. Deși termenul „anime” este folosit în Japonia pentru a acoperi toate formele de animație cinematografică din întreaga lume, acoperind atât animațiile occidentale, cât și cele orientale, în Occident animeul se referă în mod specific la filmele animate în Japonia. De obicei, oamenii care își fac tatuaje anime o fac din motive specifice, în mare parte legate de un anumit serial. Pentru alții, tatuajele anime reprezintă un simbol al apartenenței la un anumit grup – cultura japoneză, pasionați de cosplay etc.

Semnficatia tatuajelor cu biserici

Lăsând deoparte orice motive religioase puternice pentru care cineva alege să-și facă un tatuaj cu tematică bisericească, în sistemul penitenciar rusesc un tatuaj cu biserici are conotații mai degrabă seculare. Pentru acești deținuți, biserica înseamnă timpul executat și dacă acea sentință a fost sau nu îndeplinită.
Numărul de turle de pe biserică poate reprezenta fie numărul de ani în care și-au ispășit pedeapsa, fie de câte ori infractorul a fost condamnat la închisoare. Adesea, odată ce o sentință a fost executată, o cruce este plasată deasupra sau în partea de sus a tatuajului. Turnurile arată că datoria indivizilor față de societate a fost plătită. În unele cazuri, biserica este înlocuită cu o cetate sau o moschee.

Semnificația tatuajelor cu cranii

În timp ce craniul reprezintă în mod universal moartea și decăderea, poate avea și conotații mai pozitive. Nu putem să nu privim craniul și să nu trăim un sentiment legat de propriei noastră existența și de locul nostru în lume. În culturile haiducilor, cum ar fi cele ale piraților și ale bandelor de motocicliști, craniul a fost folosit în mod tradițional ca semn de rebeliune, precum și ca mijloc de a insufla frica în inimile celor care văd această imagine puternică. În artă, uneori a fost folosit pentru a reprezenta cunoștințele secrete sau adevărul. În ziua de astăzi, craniul și oasele încrucișate sunt încă folosite ca simbol de avertizare asupra substanțelor otrăvitoare. Craniul reprezintă atât moartea, cât și viața – ascunde cunoștințele, dar în cele din urmă dezvăluie adevărul.

Deși multe tatuaje reprezintă sau înseamnă ceva pentru cei care și l-au făcut, în cele din urmă este indicat să iți faci un tatuaj care să însemne ceva pentru tine. Sperăm că această listă cu tatuaje băieți și semnificații te va ajuta să-l găsești pe cel perfect pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *