Prima pagină » Actualitate » Tatăl lui Vlad Pascu, nervos când a ieșit de la audieri: A dat cu motocicleta peste jurnaliști
Tatăl lui Vlad Pascu, nervos când a ieșit de la audieri: A dat cu motocicleta peste jurnaliști

Tatăl lui Vlad Pascu, nervos când a ieșit de la audieri: A dat cu motocicleta peste jurnaliști

14 sept. 2023, 17:59, 2 ,
în Actualitate

Tatăl lui Vlad Pascu, tânărul care a accidentat mortal doi studenți la 2 Mai după ce a condus drogat, a intrat cu motocicleta într-un grup de jurnaliști prezenți în fața DIICOT, relatează Libertatea. Mihai Pascu ieșise de la audierile din dosarul în care este cercetat fiul său.

În imaginile surprinse la fața locului se observă cu Mihai Pascu vrea să plece din zona unde sunt jurnaliștii și pornește cu viteză, deși exista riscul să lovească pe cineva.

Nimeni nu a fost rănit, conform Libertatea.

Tatăl lui Vlad Pascu nu a vrut să declare nimic în fața jurnaliștilor.

Vlad Pascu și mama sa se află încă la audieri. Mama tânărului, Miruna Pascu, este acuzată de procurori că ar fi încercat să șantajeze martorii din dosarul în care este cercetat fiul său.

Filmul unui eșec al Poliției Române

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în acest caz. Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.

În urma scandalului, șeful Poliției Județene Constanța, Adrian Glugă, a demisionat. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spunea că în Constanţa bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani, astfel că întreaga structură organizatorică a Inspectoratului Județean de Poliție va fi „desființată și reclădită”, iar între timp va exista o conducere interimară.

Concluziile raportului Corpului de control al ministrului de Interne arată încălcări succesive ale normelor din partea echipajelor de Poliție, „pe fondul pregătirii profesionale precare ori a nerespectării cu bună știință a regulilor” de către polițiști, precum și carențe în actul managerial privind organizarea misiunilor din competență.

Vlad Pascu, oprit în trafic cu o zi înaintea accidentului de către Șeful Poliției Rutiere Constanța, care l-a lăsat să plece, deși trebuia să îi ridice plăcuțele mașinii
În 18 august, ora 21:40, Vlad Pascu, aflat la volanul unui autoturism Mercedes de colecție, decapotabil, a fost oprit în trafic în municipiul Constanța de către șeful Serviciului Rutier Constanța.

Raportul Corpului de Control constată că la acel moment au fost încălcate norme care stabilesc că trebuia aplicată sancțiunea contravențională pentru lipsa semnului distinctiv de începător a șoferului, având în vedere că șoferul avea o vechime mai mică de un an de la dobândirea permisului. De asemenea, au fost încălcate prevederi legale care dispuneau ridicarea plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului verificat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *