Prima pagină » Local » Tatăl lui Cătălin Cîrstoiu candidatul PSD-PNL la Primăria București, legături cu Mineriada din 1990. Ar fi fost implicat direct în aducerea minerilor în Capitală

Tatăl lui Cătălin Cîrstoiu candidatul PSD-PNL la Primăria București, legături cu Mineriada din 1990. Ar fi fost implicat direct în aducerea minerilor în Capitală

03 apr. 2024, 09:31, 3 ,
în Local

Marian Ceaușescu a emis critici severe care ar putea prejudicia reputația lui Cătălin Cîrstoiu, reprezentant al alianței dintre ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL în cursa electorală pentru Primăria Capitalei, subliniind presupusa implicare a tatălui acestuia în evenimentele Mineriade din 1990 ce au avut drept scop reprimarea protestatarilor anti-regim în București.

Se afirmă că Ion Cîrstoiu, pe atunci asociat cu guvernarea Ion Iliescu, a contribuit la organizarea sosirii minerilor în capitală, după care a ocupat poziții înalte în stat, devenind parlamentar și lider în Argeș. Încercările de a obține o replică de la Ion Cîrstoiu au fost neîncununate de succes, acesta refuzând să comunice cu presa.

Tatăl lui Cătălin Cîrstoiu i-a adus pe mineri la București

Ion Cîrstoiu este acuzat că a avut un rol în orchestrarea mineriadei din iunie 1990, conform declarațiilor Marian Ceaușescu făcute la Realitatea Plus. Ion Cîrstoiu, membru FSN și director la întreprinderea de transport Argeș, ar fi facilitat deplasarea minerilor la solicitarea lui Ion Iliescu, punând la dispoziție mijloace de transport și echipament.

De asemenea, Ion Cîrstoiu a fost anchetat în contextul evenimentelor din 1990, cu proceduri judiciare încă în curs la Înalta Curte de Casație și Justiție și la Parchetul Militar.

Ion Olteanu, lider al minerilor din Câmpulung Muscel, a relatat cum minerii au fost întâmpinați în apropiere de Pitești, evidențiind implicarea lui Ion Cîrstoiu alături de alte autorități locale.

În semn de recunoștință pentru sprijinul acordat lui Ion Iliescu, Ion Cîrstoiu a beneficiat de avansări politice notabile, ocupând funcții de primar, prefect și parlamentar, stabilind conexiuni la nivel înalt, inclusiv cu Traian Băsescu.

Ion Cîrstoiu a fost implicat și în controversați în dosare de corupție, inclusiv într-un scandal de șpagă pentru permise de conducere în 2008, unde a fost acuzat de exercitarea influenței asupra procedurilor de eliberare a permiselor pentru persoane apropiate. Fostul comisar Codruț Vlăsceanu a mărturisit presiunile exercitate de Ion Cîrstoiu asupra direcției și ordinele sale către examinatori pentru favorizarea anumitor candidați.

 Fii de securiști din PSD, USR și PNL vor să ne conducă

Ăsta este un exemplu clar a faptului că în aceste momente este o bătălie pe putere între fii de securiști dinainte de 1989. Fii acestora care sunt acum membrie în USR, PSD, PNL, luptă pentru putere și vor să continue jaful asupra țării. Un alt caz extrem de elocvent este cel al primarului Piedone care este ajutat de securistul Dan Voiculescu și a cărui tată a ocupat poziții extrem de înalte  în interiorul aparatului comunist (ambasadorul României în Egipt).

Românii trebuie să înțeleagă că anul 2024, an în care se organizează toate rândurile de alegeri, este unul esențial pentru România și pentru oprirea hoției din țară. Este timpul ca românii să aleagă suveraniști, patrioți în funcții înalte. Doar așa țara mai are o șansă să se salveze de la distrugerea completă! Este timpul românilor adevărați, cei care pot să facă din România o țară respectată în cadrul Uniunii Europene și NATO. Haideți să-i trimitem pe hoți, corupți la pușcărie!

Mineriada din 13-15 iunie 1990 a rămas în istoria României ca o pagină neagră, în care demonstrațiile pașnice de la București împotriva guvernului condus la acea vreme de Frontul Salvării Naţionale şi împotriva preşedintelui Ion Iliescu au fost reprimate cu brutalitate de forțele de ordine, cu ajutorul minerilor veniți din Valea Jiului. Patru persoane au murit în acele zile prin împușcare, iar alte 1.388 au fost rănite, potrivit informațiilor oficiale.

Comentarii
  • Vasile Avrămiuc.

    Bă aceștia, am auzit că și bunicul lui Cîrstoiu a făcut scandal la 1907 și a bătut vreo 5 moșieri beți-mangă!

  • Ce naste din pisica sobolani mananca ! Creca de aia vor sa il puna pe el bremar ! Sa haleasca sobolanii lui clostridia !

  • Se pare că progenitura a muncit de i-au sărit capacele, împreună cu a sa soțioară, ca să păstreze și să înmulțească averea și relațiile preluate de la hârsitul senior nomenclaturist.

  • Întrebați-l pe Miron Cozma , minerul serviciilor

  • pavel gheorghe

    bunicii,strabunicii,nimic?!usr cauta,cauta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024