Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tatăl lui Bill Gates a murit. Cine a fost William Henry Gates al II-lea

Tatăl lui Bill Gates a murit. Cine a fost William Henry Gates al II-lea

16 sept. 2020, 11:46,
în Stiri si curiozitati

Tatăl lui Bill Gates a murit la vârsta de 94 de ani. Starea de sănătate a lui William Henry Gates al II-lea era una precară. Henry Gates al II-lea era veteran de armată și partener fondator al unei firme de avocatură din Seattle. Vestea a venit ca un şoc pentru toţi apropiaţii.

Bill Gates a declarat că tatăl său a avut un rol extrem de important pornirea organizației caritabile pe care o conduce împreună cu soția lui, Melinda.

Bill & Melinda Gates Foundation nu ar fi fost ce este astăzi fără tatăl meu”, a spus al doilea cel mai bogat om din lume.

Ce spune Bill Gates despre moartea tatălui său

„Am avut mult timp să reflectăm cât de norocoși am fost să-l avem alături de noi atâția ani pe acest om extraordinar. Oamenii m-au întrebat dacă tatăl meu a fost adevăratul Bill Gates. Adevărul este că a fost orice încerc eu să fiu,” a scris Bill Gates pe blogul său oficial.

Cauza morții nu a fost făcută publică de către familie.

Cine a fost William Henry Gates al II-lea

Veste morţii tatălui lui Bill Gates a venit pe neaşteptate, deşi era ştiut faptul că starea de sănătate a acestuia nu era tocmai bună. Gates senior suferea de Alzheimer.

William Henry Gates al II-lea a fost veteran al armatei americane în Al Doilea Război Mondial și partener fondator al unei firme de avocatură din Seattle, care a devenit Preston Gates and Ellis. În prezent ompania se numește K & L Gates și este una dintre cele mai mari case de avocatură din lume.

Pe lângă Bill, a mai avut două fiice împreună cu prima soție, Mary Maxwell. Gates senior s-a recăsătorit după moartea acesteia, în 1994, cu Mimi Gardner.

Bill Gates spune când vom trece de pandemia de COVID-19

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, spune când vom trece de pandemia de COVID-19. Bill Gates este foarte implicat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și este convins că la începutul anului viitor va apărea un vaccine. Miliardarul se teme însă că ţările în curs de dzvoltare nu vor putea beneficia foarte rapid de el.

Bill Gates a avertizat la postul francez RTL, cu privire la riscuri colaterale ale pandemiei covid-19 în ţările cele mai sărace, având în vedere o „cădere liberă” a ratei vaccinării împotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi”, a declarat Bill Gates.

Fondatorul Microsoft speră ca tratamente împotriva COVID-19 să apară foarte rapid, mai ales un vaccin la începutul anului viitor.

„Vestea bună este că avem mai multe vaccinuri promițătoare, care ar putea primi autorizații de urgență de la FDA sau de la MHRA până la sfârșitul acestui an sau, cu siguranță, la începutul anului viitor. Mă aștept ca două sau trei să o obținăÎn 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate”, afirmă el.

Însă miliardarul ar vrea ca vaccinul să fie al tuturor, nu doar al ţărilor bogate.

”Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei”, îndeamnă el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *