Prima pagină » Local » Tatăl erou care i-a salvat viaţa fiului său donându-i un rinichi: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu”
Tatăl erou care i-a salvat viaţa fiului său donându-i un rinichi: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu”

Tatăl erou care i-a salvat viaţa fiului său donându-i un rinichi: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu”

03 feb. 2022, 14:50, 2 ,
în Local

Iulian Nuțu, în vârstă de 42 de ani, a devenit un părinte erou după ce i-a donat fiului său un rinichi. Transplantul a avut loc la Spitalul Parhon din Iaşi.

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am văzut că sunt sănătos și am pot să-i donez rinichiul. Stăteam stresat și mă gândeam că poate îmi găsește ceva și nu mă mai lasă”, a spus Iulian Nuțu, tatăl băiatului de 17 ani.

Transplant la Iaşi. Un tânăr a primit un rinichi de la tatăl său

A avut loc un nou transplant efectuat cu succes la Spitalul Parhon din Iaşi. Iulian Nutu, care lucra în Germania, a venit în România pentru a-şi face analizele pentru a afla dacă poate să-i doneze un rinichi fiului său.

”Acum mă simt mai bine! A fost tare greu când făceam dializă. În primele zile a fost foarte rău. Ajungem acasă obosit, mereu eram obosit” , a spus Alexandru Nutu, băiatul transplantat.

Al patrulea transplant la Spitalul Parhon din Iaşi, de la începutul anului 2022

De la începutul anului 2022 şi până în momentul de faţă, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi s-au efectuat nu mai puţin de 4 transplanturi renale. Ultimul a fost realizat de la tată la fiu.

Un tânăr în vârstă de 17 ani a primit o a doua viaţă de la tatăl său. Acum, Alexandru nu mai este obligat să facă dializa şi poate avea o viaţă normală.

”În Compartimentul de Transplant de la Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» a fost efectuat al patrulea transplant renal din acest an. Tatăl, în vârstă de 42 de ani, a donat un rinichi fiului său de 17 ani. Băiatul făcea dializă de patru ani la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași după ce a fost diagnosticat cu o afecțiune urologică care a dus la o complicație”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog.

Un bărbat din Iaşi, salvat de un donator din Bulgaria

Reamintim faptul că la începutul lunii ianuarie un pacient a primit o veste pe care o aştepta de 4 ani. Un ieşean, în vârstă de 39 de ani, a fost salvat de un donator din Bulgaria. Transplantul renal a avut un real succes.

”Este vorba despre un pacient în vârstă de 39 de ani din Iași, care a fost cel mai compatibil cu donatorul. Bărbatul se afla pe lista de așteptare de aproximativ 3-4 ani. Intervenția a avut loc pe data de 4 ianuarie 2022, totul a decurs foarte bine, iar pacientul se recuperează după operație”, a declarat dr. Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului de Transplant Regional din Iași.

În altă ordine de idei, în ediţiile anterioare prezentate de Cotidianul BZI s-a prezentat un caz deosebit. Un bărbat de 42 de ani a mai primit o viaţă, tot de la mama sa. Femeia de 60 de ani şi-a oferit rinichiul pentru a-şi salva copilul. Operaţia a avut o serie de particularităţi deoarece bărbatul avea un rinichi care cântarea nu mai puţin de 6 kilograme.

Transplanul renal de la tată la fiu, efectuat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași nu este unul singular. Anul acesta mai sunt pe lista de așteptare zeci de ieșeni care vor o nouă șansă la viață.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *