Prima pagină » Cancan » Tatăl Deliei Matache are o poveste de viață impresionantă. Bărbatul a ales calea Domnului în urmă cu 20 de ani

Tatăl Deliei Matache are o poveste de viață impresionantă. Bărbatul a ales calea Domnului în urmă cu 20 de ani

11 feb. 2022, 14:15,
în Cancan

Pe mama artistei o vedem des la televizor, însă tatăl Deliei Matache este o persoană mai puțin cunoscută, și aceasta deoarece s-a retras la mănăstire în urmă cu mulți ani. Ioan Matache a a ales să divorțeze de Gina, mama Deliei și a Oanei, călugărindu-se la Muntele Athos în urmă cu 20 de ani. De menționat faptul că bărbatul a fost ateu până la vârsta de 40 de ani.

Ioan Matache, cunoscut acum drept fratele Ioan, se află de mult timp pe Muntele Athos. Bărbatul a dat viața agitată din București pe liniștea schiturilor, părăsind-o totodată și pe soția sa Gina, cu care are două fete, Delia și Oana. De 20 de ani, acesta își trăiește zilele în liniște, într-un colț izolat de lume. Și totuși este uluitor cum a ales calea lui Dumnezeu după mai bine de 40 de ani cât a fost ateu.

Cum a ajuns tatăl Deliei pe Muntele Athos

Ioan a fost mulți ani căsătorit cu Gina Matache, femeia care i le-a dăruit pe fetele sale Delia și Oana. Și totuși cei doi au luat decizia să se despartă în 2004. Tot de atunci, bărbatul s-a îndreptat ușor către biserică, deși se considera ateu. Așa că a decis să se retragă pe Muntele Athos. Și au trecut aproape 20 de ani de când a ales să urmeze calea Domnului. Fratele Ioan, așa cum este cunoscut printre prelați, s-a izolat într-un colț superb de lume, unde se roagă pentru sănătatea tuturor.

Acesta a slujit o perioadă la Schitul „Sf Dimitrie” Lacu, recunoscut pentru slujbele care au loc inclusiv pe timpul nopții. Și dacă în tinerețe, nopțile le petrecea prin cluburi și restaurante, bărbatul și-a dat seama că acele plăceri nu aduc nimic bun.

„Acum ştiu de ce am venit pe Pământ, ce să fac. De atunci mă simt altfel, m-am schimbat mult. Eram un om căruia îi plăcea să-şi trăiască viaţa prin cluburi şi restaurante, înså am realizat că totul era o pierdere de timp, că acele plăceri nu aduc nimic bun. Atunci când trebuia, am citit numai prostii, acum recuperez. Când am liber, mă duc la Sfânta Liturghie, mă spovedesc, mă împărtăşesc”, a mărturisit tatăl Deliei.

Ioan Matache a fost ateu până la 40 de ani. Abia atunci a învățat pentru prima data Tatăl Nostru, în 2004, când a luat contact pentru prima oară cu biserica. De la acea dată, viața lui s-a schimbat radical.

Care este cea mai mare dorință a lui Ioan Matache

După ce a fost plecat foarte mulți ani pe muntele Athos, fratele Ioan a mărturisit că marea sa dorință ar fi ca și fetele sale să se apropie, la rândul lor, de Dumnezeu. Tot el a dezvăluit că artista, care a împlinit recent 40 de ani, era foarte credincioasă pe când era micuță.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată. Delia crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume”, a mai povestit tatăl artistei.

Totodată, Ioan Matache, tatăl Deliei, a revenit în România încă de acum 5 ani, pentru a petrece timp cu fiicele sale, ocazie cu care și-a cunoscut și nepoții, cei doi copii ai Oanei.


Imaginile pe care Mihaela Rădulescu le vrea şterse de pe net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *