Prima pagină » Titlurile zilei » Tata Gheorghe, bătrânul de la Podu Iloaiei care și-a crescut singur strănepoata, de când era un bebeluș, nu-și mai încape în piele de bucurie. Gabriela este majoră, a luat BAC-ul și s-a angajat: „Eu i-am zis să facă și facultate”

Tata Gheorghe, bătrânul de la Podu Iloaiei care și-a crescut singur strănepoata, de când era un bebeluș, nu-și mai încape în piele de bucurie. Gabriela este majoră, a luat BAC-ul și s-a angajat: „Eu i-am zis să facă și facultate”

05 sept. 2024, 02:00, 4 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Gheorghe Mardare, un bătrân în vârstă de 85 de ani din Podu Iloaiei, și-a crescut singur strănepoata, încă de când copila avea doar două luni. Gabriela are acum 19 ani, a luat în acest an BAC-ul și s-a angajat, dorindu-și să devină independentă. Realizările tinerei i-au umplut inima de bucurie bătrânului.

Gheorghe Mardare i-a fost și mamă, și tată Gabrielei, încă de la două luni. Atunci, nepoata bătrânului, mama fetei, a lăsat-o în grija lui tata Gheorghe, iar ea a plecat în lume. Bătrânelul s-a ocupat ca fetiței să nu-i lipsească nimic, dar și ca aceasta să meargă la școală și să aibă rezultate bune la învățătură. Eforturile sale au dat roade, iar acum, Gabriela Mardare este angajată și independentă din punct de vedere financiar.

Gheorghe Mardare, bătrânul de la Podu Iloaiei care și-a crescut singur strănepoata are toate motivele de bucurie! Gabriela l-a făcut mândru

Gabriela Mardare, strănepoata lui Gheorghe Mardare, este acum o domnișoară în toată firea și a devenit mândria bătrânului. Tânăra a terminat liceul în acest an și a reușit să ia Bacalaureatul. Cu sufletul plin de bucurie, Gheorghe Mardare a povestit că Găbița, așa cum o alintă el, este deja angajată.

„Găbița are deja 19 ani. A terminat liceul anul ăsta, a învățat aici, la noi, în oraș. A luat BAC-ul, dar nu a vrut să mai dea și la facultate, a spus că atâția ani, s-a săturat de învățat. E angajată la un amanet din Iași. Acum stă cu chirie în CUG, a stat și în Aroneanu. Eu am sfătuit-o să continue cu școala, să fie ea șefă peste alții, nu invers, dar ea nu a vrut”, a declarat Gheorghe Mardare.

Deși are multiple probleme de sănătate, Gheorghe Mardare nu a vrut să o împiedice pe strănepoată să ducă o viață mai bună.

„Poate, cu timpul, o să se răzgândească. Eu am probleme cu diabetul, nici nu mai aud bine. Mi-am pus un aparat auditiv, iar la ceva timp, am făcut infecție, am fost la un medic și mi l-a scos. Mi-a spus că, dacă îl mai pun în ureche, o să rămân surd. Îmi e greu de unul singur, dar nu am ce face, aici, la noi, nu prea avea șanse să-și găsească ceva de muncă și să facă naveta, e obositor”, a explicat bătrânul.

Gheorghe Mardare: „Îi este și dor, vine să-i mai dau și bănuți”

Deși fata nu mai locuiește cu străbunicul său, relația dintre cei doi este la fel de strânsă, Gheorghe Mardare fiind alături, în permanență, de strănepoata sa, pe care nu a încetat să o ajute cu bani.

„S-a mutat în Iași de vreo două luni. Acum câteva seri, a dormit la mine, are și zile libere, iar atunci, vine să mă vadă. Îi este și dor, vine să-i mai dau și bănuți. Eu am 3.500 de lei pensie, o mai ajut și pe ea, nu-mi cere, dar îi dau eu. Am crescut-o de la două luni, ne avem doar unul pe altul. Când a fost ultima dată la mine, mi-a adus și un cățel. L-a adus de la București, iar în chirie nu o lasă cu el. A vrut să-l ducă la adăpost, la Tomești, dar era prea frumos să-l lăsăm acolo. Tot ea mi-a adus și două pisici, nu prind șoareci, dar le țin așa, de frumusețe, mă mai iau cu ele”, i-am făcut și acte pe casă. Ei îi las tot ce am” a povestit Gheorghe Mardare, bătrânul din Podu Iloaiei care și-a crescut singur strănepoata.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *