Prima pagină » Actualitate » TAS a oferit și prima reacție, după 10 zile de la audierile Simonei Halep de la Lausanne. Ce anunț au făcut oficialii în privința sportivei

TAS a oferit și prima reacție, după 10 zile de la audierile Simonei Halep de la Lausanne. Ce anunț au făcut oficialii în privința sportivei

19 feb. 2024, 23:40,
BZI.ro, în Actualitate

Au trecut aproape două săptămâni de când s-au încheiat audierile TAS în cazul Simonei Halep, privind procesul de dopaj. Cu puțin timp în urmă, TAS a oferit și prima reacție, după 10 zile de la audierile jucătoarei de tenis de la Lausanne.

Simona Halep este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Amintim, însă, că tenismena a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în rândul sportivilor de performanță, în cursul anului trecut, în cadrul turneului US Open 2022.

Anunţul făcut de TAS la 10 zile după audierile Simonei Halep de la Lausanne

Dubla câştigătoare de Grand Slam a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA şi speră că pedeapsa îi va fi înjumătăţită, în cazul în care nu cumva chiar şi anulată.
În cursul zilei de azi, 19 februarie 2024, judecătorii TAS urmează să decidă fie dacă vor ridică suspendarea imusă Simonei Halep, fie dacă vor micşora perioada de suspendare, fie să menţină suspendarea în cazul acuzaţiilor de dopaj.

„Completul de arbitraj este în prezent în curs de deliberare pentru pregătirea hotărârii arbitrale care conține decizia sa.

La momentul redactării prezentului document, nu este posibil să se indice o dată pentru notificarea părților cu privire la hotărârea arbitrală”, a fost prima reacţie transmisă de TAS în dosarul Simonei Halep.

Simona Halep, decizie radicală după apelul de la TAS

Simona Halep a luat o decizie în privința situației în care se află. Jucătoarea de tenis a anunțat că va cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods.

Mai exact, această hotărâre a sportivei de performanță vine după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

„Un tribunal din cadrul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândesc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale.

În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzaţie ABP numai după ce grupul său de experţi a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei experţi să îşi schimbe brusc opinia în favoarea acuzaţiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experţi care au analizat doar parametrii mei sanguini – care s-au menţinut timp de peste 10 ani în acelaşi interval.

Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor şi a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzaţii false şi pentru a mă întoarce pe teren. Intenţionez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză”, a scris, recent, Simona Halep, pe Instagram.

Comentarii
  • Satanistii s-au prins ca Simona s-a vaxat la chiuveta si au scos-o din joc.

    Isi face iluzii ca va scapa de suspendare, mai ales acum cand Mafia Khazara este disperata ca isi vede sfarsitul aproape.

    Ar trebui sa se impace cu ideea si sa se retraga sa-si traiasca viata frumos.

  • Dar greu mai delibereaza; or fi facut studiile (daca le-au facut ) la fara frecventa; peste tot numai destepti……………..cu minti „agere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *