Prima pagină » Culinar » Tarta dulce-acrişoară – Prăjitură cu fructe de pădure
Tarta dulce-acrişoară - Prăjitură cu fructe de pădure

Tarta dulce-acrişoară – Prăjitură cu fructe de pădure

01 mai 2020, 13:36,
în Culinar

Iată cum se prepară tarta cu fructe de pădure:

Ingrediente (8 porții):

150 g griș 50 g
făină 200 g
brânză de vaci 100 g
unt 150 g
zahăr 400 g
dulceață de fructe de pădure
4 ouă

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert. Când clocotește se pune grișul în ploaie. Se amestecă energic și se lasă să fiarbă pe foc mic, pentru 10 minute. După ce s-a răcit se adaugă compoziției: untul moale, brânza de vaci, făina, gălbenușurile și jumătate din cantitatea de dulceață. Se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor, prin răsturnare.

Se pune compoziția într-o formă unsă cu unt și se coace 45 minute la foc moderat. Se servește fierbinte, cu dulceață de fructe de pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025