Prima pagină » Culinar » Tarta cu vișine – Un desert delicios și rapid

Tarta cu vișine – Un desert delicios și rapid

31 mart. 2022, 13:54,
BZI.ro, în Culinar

Tarta cu vișine este un desert consistent, dulce și delicios. Acesta nu necesită foarte mult efort, este o rețetă ușoară. Se poate pregăti oricând, pentru orice ocazie, fie că este vorba de o adunare de familie sau ca între prieteni, tarta cu vișine nu va dezamăgi!

Gustul dulce-acrișor ne va mângâia papilele gustative și ne va reaminti de momentele copilăriei în care culegeam fericiți vișine din copacul bunicii. Rețeta poate fi adaptată pentru o tartă cu cireșe.

Ce ingrediente sunt necesare pentru o tartă spectaculoasă

Tarta de vișine necesită destul de multe ingrediente, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de acest lucru. Acest desert este destul de ușor de preparat și orice efort va fi recompensat de gustul minunat!

În primul rând, pentru aluat vom avea nevoie de aproximativ 300 de grame de făină albă de grâu, alături de unul sau două pliculețe de zahăr pudră, și o linguriță de praf de copt.

Vom mai pregăti și 100 de grame de unt cu cât mai multă grăsime (de preferat, cel cu 82% grăsime). Pe lângă unt, vom mai avea nevoie și de puțină smântână (tot cu mai multă grăsime), nu mai mult de 3-4 linguri. Mai pregătim un ou de mărime potrivită, și desigur, un praf de sare.

Pentru umplutură, vom avea nevoie, desigur, de vișine. Cantitatea depinde de preferințele fiecăruia, însă dacă vă doriți o tartă cu mai multe vișine, în jur de 700-800 de grame de vișine vor fi de ajuns. Sâmburii acestora trebuie scoși înainte de a cântări. Pe lângă acestea, mai putem pregăti 130 de grame de zahăr (în funcție de cât de dulce vă doriți desertul). Ne mai trebuie și pentru umplutură, aproximativ 50 de grame de unt. Vom mai adăuga un plic de zahăr vanilat și puțin amidon.

Tartă cu vișine – Cum preparăm cel mai delicios desert

Aluatul pentru tartă se face foarte ușor și nu necesită foarte multă frământare. Trebuie să pregătim un vas încăpător ăn care adăugăm făina albă pregătită, alături de praful de sare, praful de copt, smântână, ou și de unt. Trebuie să avem grijă ca untul să fie rece și să-l sfărâmăm bucățele în făină. Este timpul să amestecăm, să frământăm până ce se omogenizează totul, până ce toate ingredientele sunt incorporate în compoziție.

După ce aluatul prinde textura potrivită, păstrăm o mică parte din acesta pentru fâșiile de deasupra tartei. Restul aluatului îl întindem într-o foaie nici foarte subțire, însă nici foarte groasă. Punem această foaie de aluat în forma pe care o avem sau în tavă și o lăsăm la rece.

Între timp, ne putem ocupa de umplutură. Trebuie să începem prin a pune zahărul într-o cratiță încăpătoare, pe foc, iar când începe să devină auriu, putem adăuga vișinele (din care am scos deja sâmburii), alături de untul pregătit pentru umplutură.

Amestecăm regulat, în compoziție, și puteți adăuga zahărul după gust. După ce a început să fiarbă, putem pregăti amidonul pe care îl dizolvăm în foarte puțină apă, și îl adăugăm peste vișine. Amestecăm bine, iar după puțin timp compoziția se va îngroșa. Putem lua cratița de pe foc.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade, după care introducem tava cu aluatul lăsat la rece. Acesta trebuie copt pentru aproximativ 6-8 minute. După ce timpul s-a scurc, scoatem tava și turnăm umplutura de vișine. Din aluatul rămas formăm niște fâșii care vor acoperi tarta. Puteți unge pe deasupra cu un ou bătut, după care reintroduceți tarta la cuptor. Aceasta se va coace în aproximativ 40-50 de minute, însă o puteții verifica din când în când.

Astfel, tarta cu vișine este gata de a fi servită cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *