Prima pagină » Culinar » Tartă cu urdă și spanac. Un aperitiv pe gustul oricărui invitat!

Tartă cu urdă și spanac. Un aperitiv pe gustul oricărui invitat!

03 aug. 2024, 12:25,
în Culinar

Rețeta de tartă cu urdă și spanac este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru orice masă a zilei. Combinația dintre urda cremoasă și spanacul proaspăt face din această tartă o rețetă ușor de preparat și extrem de savuroasă.

Această tartă cu urdă și spanac este perfectă pentru cei care doresc să savureze un preparat gustos, bogat în nutrienți și ușor de preparat, aceasta putând deveni foarte rapid preferata familiei.

Ingrediente pentru rețeta de tartă cu urdă și spanac

Tarta cu urdă și spanac este o tartă delicioasă făcută în casă, ușor de preparat și se face după o rețetă simplă și rapidă. Rețeta este o combinație gustoasă de urdă și spanac și poate fi făcută simplă sau o puteți decora oricum doriți.
Combinația dintre urdă și spanac este foarte gustoasă și potrivită tartelor sărate. Câteva ouă pentru consistență, dar și puțină smântână, oferă compoziției o textură cremoasă.

Pentru aluat aveți nevoie de 100 gr unt cu 82% procent de grăsime, 200 gr făină, 1 ou, 1 praf de sare și 2 linguri de apă rece.

Umplutura acestei tarte se face din 350 gr frunze de spanac, proaspete, 1 lingură de ulei, 1 cățel de usturoi, 250 gr urdă, 100 gr cașcaval răzuit, 200 gr smântână fermentată, 4 ouă medii, ¼ linguriță sare, ¼ linguriță cu oregano uscat, un vârf de linguriță cu piper măcinat, 1 vârf de linguriță de pudră de nucșoară.
Se începe cu pregătirea aluatului pentru crusta crocantă. Aceste necesită un timp de relaxare la rece pentru a fi modelat. Între timp, pregătiți și amestecul de ingrediente pentru umplutură.

Modul de preparare a tartei

Pentru aluat se trece făina prin sită, într-un bol, apoi amestecați cu sare. Se taie untul rece în cuburi mai mici și se adaugă în bol împreună cu oul. Folosind vârfurile degetelor, amestecați rapid toate ingredientele până obțineți un aluat ușor sfărâmicios. Adăugați apă rece pentru a potrivi textura aluatului.
Apoi, se împachetează aluatul fraged de tartă într-o folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Cât timp aluatul se odihnește la rece, ocupați-vă de ingredientele pentru umplutură.

Pentru umplutură se pune o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului și se înfierbântă uleiul în ea. Se adaugă un cățel de usturoi strivit și se lasă un minut în uleiul încins, amestecând prin ulei folosind o spatulă. Apoi, se îndepărtează cățelul de usturoi și se adaugă frunzele de spanac. Se stinge focul și se lasă frunzele de spanac să se tempereze.

Într-un bol se amestecă ouăle cu toate ingredientele până la omogenizare. Se adaugă urda răzuită, cașcavalul răzuit și smântâna. Omogenizați din nou compoziția și adăugați frunzele de spanac, tocate mărunt.

Se scoate aluatul de la rece și se întinde aluatul pe masa de lucru pentru ca mai apoi să fie pus într-o foaie circulară de diametru mai mare decât al formei de copt. Se transferă aluatul în forma de copt și se îmbracă cu el atât baza, cât și pereții laterali ai formei. Se decupează surplusul de aluat de deasupra și se înțeapă baza aluatului din loc în loc, cu o furculiță.

Se toarnă compoziția în interiorul aluatului, se nivelează frumos și se pune la cuptorul preîncins pentru 25 – 30 de minute, la 180°C, este de altfel o rețetă sănătoasă și rapidă pentru cină dar și un aperitiv perfect pentru orice masă în familie.
Această tartă cu urdă și spanac se lasă să se răcească 10 – 15 minute înainte de a o porționa și după se poate servi alături de un pahar cu iaurt, lapte, sau un ceai aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *