Iată ce reţeta am găsit pentru voi! Arată tare bine, aproape că-ţi face cu ochiul să o savurezi. Reţeta se numeşte tartă cu roşii şi spanac şi este ideală în orice anotimp. Perfect ar fi să o preparăm primăvara şi vara, când legumele au gust de… legume. Nu strică însă şi acum, iarna, să o coacem rapid seara.
Reţeta este foarte simplă şi nu necesită multă ingrediente. Trebuie însă să ai grijă să cumperi smântână cu 20% grăsime, care să fie lichidă. Astfel, va fi mai uşor de amestecat cu ouăle. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare pentru o tartă cu roșii și spanac.
Ingrediente:
- 300 g roşii cherry de diferite culori
- 500 g spanac frunze
- 400 g aluat foietaj
- 4 ouă
- 300 ml smântână lichidă (20 % grăsime)
- pătrunjel sau busuioc verde pentru decor
- piper
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi se spală foarte bine spanacul în mai multe ape. E destul de dificil de înlăturat nisipul sau pământul de pe el. Apoi trebuie să tai codiţele. După aceea pune-l la fiert cu un praf de sare. După 4-5 minute transferă-l într-o sită, ca să se scurgă de apă. Când e gata, toacă-l mărunt.
Urmează să baţi foarte bine ouăle şi să le amesteci cu smântână lichidă. Pune în ele sare şi puţin piper, apoi spanacul tocat. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune în ea foaie de aluat de foietaj. Aceasta trebuie să acopere inclusiv pereţii tăvii.
Toarnă mixul pregătit anterior. Spală roşiile cherry, taie-le în două pune-le peste aluat. Păstrează câteva roşii pentru decor. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 40-45 de minute. gata când s-a rumenit. Scoate-o şi decoreaz-o cu roşiile păstrate anterior, dar şi cu verdeaţă preferată.
Aceasta tartă cu roşii şi spanac se serveşte atât caldă, cât şi rece.