Prima pagină » Culinar » Tartă cu roșii și spanac – Sursă de fier și calciu
Tartă cu roșii și spanac - Sursă de fier și calciu

Tartă cu roșii și spanac – Sursă de fier și calciu

01 feb. 2021, 17:57,
în Culinar

Iată ce reţeta am găsit pentru voi! Arată tare bine, aproape că-ţi face cu ochiul să o savurezi. Reţeta se numeşte tartă cu roşii şi spanac şi este ideală în orice anotimp. Perfect ar fi să o preparăm primăvara şi vara, când legumele au gust de… legume. Nu strică însă şi acum, iarna, să o coacem rapid seara.

Reţeta este foarte simplă şi nu necesită multă ingrediente. Trebuie însă să ai grijă să cumperi smântână cu 20% grăsime, care să fie lichidă. Astfel, va fi mai uşor de amestecat cu ouăle. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare pentru o tartă cu roșii și spanac.

Ingrediente:

  • 300 g roşii cherry de diferite culori
  • 500 g spanac frunze
  • 400 g aluat foietaj
  • 4 ouă
  • 300 ml smântână lichidă (20 % grăsime)
  • pătrunjel sau busuioc verde pentru decor
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi se spală foarte bine spanacul în mai multe ape. E destul de dificil de înlăturat nisipul sau pământul de pe el. Apoi trebuie să tai codiţele. După aceea pune-l la fiert cu un praf de sare. După 4-5 minute transferă-l într-o sită, ca să se scurgă de apă. Când e gata, toacă-l mărunt.

Urmează să baţi foarte bine ouăle şi să le amesteci cu smântână lichidă. Pune în ele sare şi puţin piper, apoi spanacul tocat. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune în ea foaie de aluat de foietaj. Aceasta trebuie să acopere inclusiv pereţii tăvii.
Toarnă mixul pregătit anterior. Spală roşiile cherry, taie-le în două pune-le peste aluat. Păstrează câteva roşii pentru decor. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 40-45 de minute. gata când s-a rumenit. Scoate-o şi decoreaz-o cu roşiile păstrate anterior, dar şi cu verdeaţă preferată.
Aceasta tartă cu roşii şi spanac se serveşte atât caldă, cât şi rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024