Prima pagină » Culinar » Tartă cu mere de post. Rețeta unui desert pufos și aromat

Tartă cu mere de post. Rețeta unui desert pufos și aromat

17 nov. 2022, 13:12,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un deliciu savuros, ideală este o tartă cu mere de post. Acest desert este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Tarta cu mere este alegerea perfectă în perioadele cu restricții alimentare, fiind un adevărat deliciu pentru toți cei de la masă. Iată rețeta unui desert pufos și aromat.

Tartă cu mere de post

Delicioasa tartă cu mere de post este pe placul multora dintre noi, fiind gustoasă, pufoasă și aromată. Pentru a pregăti acest deliciu acasă vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și rafinate. Tarta cu fructe este alegerea perfectă la mesele festive alături de niște prăjituri delicioase și cremoase. La ceas aniversar, doamnele pot pregăti și o prăjitură turnată cu mere și iaurt.

Pe lângă acest desert irezistibil, putem face pentru cei dragi și un pandișpan cu cremă de zahăr ars. Acesta va readuce la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, amintind de rețetele savuroase ale bunicii.

În zilele cu restricții alimentare, putem să ne bucurăm de gustul unui desert aromat pregătind o tartă cu mere de post. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, avem nevoie de câteva ingrediente atent alese și de un plus de imaginație.

Cum să pregătești acasă un desert gustos și pufos

Dacă vrem să facem o tartă cu mere de post vom avea nevoie de 200 g de făină, 4 linguri de zahăr, 100 ml de ulei, un praf de sare și apă, ingrediente cu care vom face aluatul de tartă. Pentru umplutură vom folosi 6 mere, 2 linguri de zahăr și 1 lingură de scorțișoară.

Într-un bol se pune făina împreună cu praful de sare, zahărul și uleiul și se amestecă foarte bine, apoi se adaugă apă. Se frământă foarte bine aluatul de post până când devine ușor elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, aluatul se lasă la crescut timp de 30 de minute.

Între timp, se pregătesc merele pentru tarta delicioasă. Se spală merele, se lasă la scurs apoi se curăță de cotoare și semințe. Se taie merele în felii potrivite, apoi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă merele la călit pâne se înmoaie ușor și capătă o culoare ușor maronie. Când sunt gata, se iau merele de pe foc și se pun pe un prosop absorbant pentru a se scurge de ulei.

După aceea, se pregătește tava în care vom coace delicioasa tartă cu mere. Se tapetează cu hârtie de copt și se unge tava cu ulei. Ulterior se ia aluatul și se întinde foarte bine sub forma unui cerc, asemenea formei pe care o are tava de copt. Se presară un pic de făină în tavă apoi se așază aluatul, se pun merele, împreună cu zahărul și scorțișoara. Se pune tarta cu mere la copt timp de 25 de minute apoi se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.

Pentru un plus de savoare, se pudrează tarta cu zahăr vanilat, apoi se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert gustos și aromat, pe placul tuturor celor de la masă.

Tarta cu mere de post este gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`