Iată o reţetă perfectă pentru zile toride de vară:
Ingrediente pentru aluat:
- 120 g unt
- 250 g făină
- 75 g zahăr pudră
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri apă rece
Ingrediente pentru umplutură:
- 5 ouă
- 150 g zahăr pudră
- zeamă de la 4 lămâi
- 2 linguri coajă de lămâie
- 150 ml frișcă lichidă
Ingrediente pentru decor:
- felii de lămâie
- zmeură (opțional)
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci untul cu zahărul și cu 2 gălbenușuri. Adaugi făina cernută și apa rece. Aluatul obținut îl dai la frigider o oră. Întinzi aluatul pe o tavă tapetată și-l dai la congelator 20 de minute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt și boabe de fasole și-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute. Îndepărtezi hârtia de copt și boabele de fasole și mai coci aluatul încă 15 minute.
După aceea, îl ungi cu gălbenușul care ți-a rămas și-l mai dai la cuptor 1 minut, la 140 °C. Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele până obții o compoziție omogenă pe care o torni peste tartă. Deasupra decorezi cu feliile de lămâie. Dai prăjitura la cuptor 30-35 de minute la 180 °C. O servești, dacă vrei, cu zmeură.