Prima pagină » Culinar » Tartă cu cremă fiartă de vanilie și fructe proaspete. Rețetă tradițională franțuzească

Tartă cu cremă fiartă de vanilie și fructe proaspete. Rețetă tradițională franțuzească

28 sept. 2023, 10:11,
BZI.ro, în Culinar

Tarta cu cremă fiartă de vanilie și fructe exotice este un desert adorat de copii și adulți, și cu ceva mai puține calorii decât multe alte prăjituri sau torturi. Aceasta se pregătește rapid, nu necesită mult zahăr și este îmbogățită cu o varietate de fructe care se îmbină perfect cu crema fină de vanilie.

Prepararea aluatului și a cremei fierte de vanilie

Pentru a obține o delicioasă și aspectuoasă tartă cu fructe, se va începe cu pregătirea aluatului. Pentru aceasta, va fi nevoie de 250 g făină, 125 g unt, 1 gălbenuș, 2 linguri zahăr, 1 praf de sare, 30 ml apă rece. Pentru cremă sunt necesari 250 ml lapte, 250 ml smântână lichidă, 4 linguri zahăr, 2 gălbenușuri, 1 păstăi de vanilie, 4 linguri amidon, 50 g unt. Pentru decorare, este necesar 1 plic jeleu incolor și fructe proaspete, la alegere.

În primul rând, pregătiți aluatul cu ajutorul unui robot de bucătărie. Mixați făina, un praf de sare, untul, gălbenușul și cele 2 linguri de zahăr pentru câteva secunde. Veți obține un aluat cu aspect nisipos, pe care îl veți umezi ușor cu apă rece. Este important să nu amestecați excesiv, pentru că acest lucru ar putea schimba textura aluatului și crusta rezultată după coacere s-ar întări prea mult, și nu va mai putea fi tăiată cu ușurință. Dacă este necesar, puteți mixa aluatul în reprize scurte, de câte 3-4 secunde, până ce ingredientele s-au omogenizat, iar coca are o textură sfărâmicioasă. Puteți verifica între degete pentru a vedea dacă aluatul poate fi întins la baza tăvii.

Răsturnați compoziția pe blatul mesei și formați o bilă, pe care o veți întinde sub forma unui cerc cu ajutorul unui sucitor, până când obțineți o grosime de aproximativ 5 mm. Așezați aluatul în tava de tartă. După ce l-ați aranjat cu atenție, îndepărtați excesul de aluat de pe margine cu sucitorul, apoi înțepați aluatul din loc în loc cu o furculiță și lăsați-l la rece pentru 30 de minute. Încălziți cuptorul la 190 de grade, acoperiți tarta cu hârtie de copt mototolită, deasupra căreia puteți pune boabe de orez (acestea ajută la menținerea formei în timpul coacerii prealabile). Puneți tarta în cuptor timp de 20 de minute. Eliminați orezul, reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade și mai coaceți tarta timp de aproximativ 20 de minute, până când devine aurie.

Procesul de preparare al cremei

Pentru crema fiartă de vanilie, încălziți laptele și smântâna și adăugați semințele din păstaia de vanilie. Într-un bol, bateți bine cele două gălbenușuri cu zahărul, apoi adăugați cele 4 linguri de amidon și turnați treptat amestecul de lapte și smântână, amestecând constant.

Puneți amestecul pe foc mic și amestecați încontinuu până când crema se îngroașă și începe să clocotească. Opriți focul și lăsați crema să se răcească. După ce crema s-a răcit suficient, adăugați untul la temperatura camerei și amestecați cu un tel timp de cel puțin 2-3 minute. Veți obține astfel o cremă fină și aromată de vanilie pe care o veți turna peste crusta bine răcită. Așezați bucățile de struguri albi și roșii, felii de portocală (fără coajă amară) și rondele de kiwi proaspăt, apoi turnați jeleul transparent pregătit conform instrucțiunilor de pe plic.

Cu siguranță vă va încânta privirea datorită culorilor vii și vibrante. Cu o crustă crocantă și sfărâmicioasă, o cremă fiartă de vanilie și gustul acidulat al fructelor deasupra, cu greu vă veți putea abține să nu savurați o felie din această delicatesă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *