Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert pufos și gustos, putem face o tartă cu ciocolată. Aceasta are o savoare deosebită, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Tarta cu ciocolată merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui adevărat deliciu. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert adorat de toți cei de la masă.
Tartă cu ciocolată
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. Pe placul multora dintre noi este tarta cu ciocolată. Aceasta are o textură aparte, este pufoasă, cremoasă și incredibil de gustoasă.
Pentru tarta de ciocolată avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Rețetele cu tartă sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pentru iubitorii de deserturi cu ciocolată putem face și o prăjitură cu ciocolată și nucă. Aceasta are o textură aerată și o aromă irezistiblă, amintindu-le celor de la masă de vremea copilăriei.
La fel de bine putem face o prăjitură negresă cu glazură de ciocolată. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Negresa poate fi făcută de post sau cu lapte, stafide, nucă și sos de ciocolată sau de caramel. Aceasta este nelipsită de la mesele în familie alături de alte preparate delicioase. Tarta cu ciocolată este alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie. Acest desert poate fi servit la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.
Rețeta unui desert pufos și gustos
Pentru tarta cu ciocolată vom avea nevoie de 225 g de făină, 75 g de zahăr pudră, 150 g de unt, 5 ouă, 600 g de ciocolată cu lapte, 450 ml de frișcă și 150 ml de lapte.
Într-un bol mare se amestecă făina cu zahărul pudră și untul tăiat cubulețe. După aceea se adaugă un ou și se amestecă din nou foarte bine. Compoziția obținută se lasă la rece timp de 30 de minute. După acest timp, se scoate aluatul de la rece și se întinde pentru a obține o foaie subțire.
Aluatul se așază într-o formă de tartă apoi se pune la cuptor timp de 20 de minute. Între timp vom pregăti crema de ciocolată. Se fierbe într-o cratiță laptele apoi se adaugă frișca. Compoziția fierbinte se toarnă peste ciocolata ruptă bucățele și se amestecă bine până când se topește. Se lasă crema la răcit apoi se toarnă crema peste aluatul de tartă. Se mai pune desertul la cuptor timp de 20 de minute apoi se scoate, se lasă la răcit și se porționează pentru servire.
Tarta cu ciocolată este aromată, pufoasă și îi va cuceri pe cei dragi. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Tarta poate fi făcută și cu dulceață, cu brânză și stafide, cu smântână sau cu cremă de vanilie. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Cu doar puține ingrediente și un strop de imaginație vom obține un desert savuros, cremos și aromat.