Prima pagină » Culinar » Tartă cu caise, un desert irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Tartă cu caise, un desert irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi

28 iul. 2023, 12:21,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu, ideală este o tartă cu caise. Aceasta este un desert irezistibil pentru toți cei de la masă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Tarta cu caise poate fi pregătită la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat și pufos. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi.

Tartă cu caise, un desert irezistibil

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete rafinate și delicioase. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, putem face o tartă cu caise. Aceasta este adorată de cei mari și mici datorită gustului irezistibil.

Tarta cu caise poate fi servită dimineața alături de o cafea aromată, dar și la orice ocazie. Pe lângă delicioasa tartă cu caise putem face pentru cei dragi și prăjitura negresă cu vișine. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o prăjitură cremoasă, rafinată și cu un aspect deosebit ideală este prăjitura cremșnit. Aceasta necesită mai mult timp de preparare  însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Tarta cu caise are o savoare aparte, este ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un desert încântător.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Pentru tarta de caise vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr tos, 4 linguri de făină, 1 pliculeț de praf de copt, 1 pliculeț de vanilie, coajă rasă de lămâie, 2 linguri de ulei, 12 caise mari și bine coapte. Mai întâi se pală caisele, se scurg de apă, se scot sâmburii apoi se  taie în sferturi și se pun într-un bol apoi se toarnă deasupra zahăr.

După aceea se mixează într-un bol albușurile apoi se adaugă patru linguri de făină și esența de vanilie. Când albușurile capătă o consistență de bezea se toarnă și gălbenușurile apoi se amestecă foarte bine. Se pune făina, praful de copt și coajă rasă de lămâie.

Ulterior, se unge o formă de tartă cu ulei apoi se toarnă jumătate din compoziția de blat apoi se așază sferturile de caise de jur împrejur, sub formă de floare. Restul de compoziie de blat se toarnă peste caise și se uniformizează.

Se pune tava cu tarta la cuptor și se lasă până când blatul începe să se coacă. După aceea se scoate tava și se pun deasupra câteva caise tăiate felii subțiri și se dă din nou la cuptor. Se poate verifica dacă delicioasa tartă este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final, se scoate tarta cu caise din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Tarta cu caise este aromată, pufoasă și ideală de pregătit la orice ocazie. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`