Prima pagină » Culinar » Tartă cu brânză sărată după rețeta tradițională. Iată secretele unui preparat culinar desăvârșit

Tartă cu brânză sărată după rețeta tradițională. Iată secretele unui preparat culinar desăvârșit

08 mart. 2022, 12:53,
în Culinar

Un preparat nelipsit de la masa de Paști este gustoasa tartă cu brânză sărată după rețeta tradițională. Extrem de sănătoasă, aceasta este pe placul tuturor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale bunicii, vom obține o tartă savuroasă și aromată care ne va aminti de copilărie. Iată secretele unui preparat culinar desăvârșit.

Cea mai bună tartă cu brânză sărată după rețeta tradițională

De la masa de Paști nu trebuie să lipsească delicioasa tartă cu brânză sărată. Ușor de făcut și extrem de sănătoasă, această tartă este ideală pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să îi bucurăm pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă și aromată.

Tot mai multe gospodine preferă să gătească după rețetele tradiționale ale bunicii pentru a obține preparate culinare desăvârșite. Alături de tarta cu brânză sărată și de savuroasa tartă cu spanac și brânză, nelipsit de la masa de sărbătoare este și cozonacul pufos ca la bunica, făcut cu un aluat fraged cu untură.

De asemenea, ideal este și cozonacul fără frământare, ușor de pregătit acasă, dar și plăcintele tradiționale făcute cu un aluat fraged de plăcintă.

Tarta poate fi transformată foarte ușor dintr-un aperitiv sănătos și hrănitor într-un desert de neuitat. De exemplu, o tartă cu mere caramelizate va fi pe placul copiilor, dar și câteva clătite cu brânză la cuptor.

Delicioasa tartă cu brânză sărată este perfectă pentru mesele festive, fiind gustoasă și ușor de făcut.

Secretele unui preparat culinar ca pe vremea bunicii

Pentru a face o tartă cu brânză sărată după rețeta veche a bunicii avem nevoie de 500 g de făină de calitate, 150 g de unt, 150 ml de lapte, 5 linguri de smântână și sare. Pentru savuroasa umplutură vom folosi 500 g de telemea de oi, 3 ouă, 300 g de roșii cherry, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, iar pentru un plus de savoare avem nevoie de oregano, sare, piper și puțin busuioc.

Mai întâi se amestecă făina cu laptele, smântâna și puțină sare până când obținem o compoziție omogenă. După aceea, adăugăm untul, apoi începem frământarea aluatului până capătă o consistență elastică. După ce se lasă la dospit timp de 15 minute, întindem o foaie de aluat pe o tavă rotundă sau dreptunghiulară în care vom face tarta cu brânză sărată.

După ce foaia de aluat este întinsă în tava de copt, pregătim umplutura pentru tartă. Tăiem cubulețe mici telemeaua, apoi o amestecăm împreună cu gălbenușurile bătute spumă, în care am adăugat sare și piper. Se toarnă compoziția peste foaia de tartă apoi se pun roșiile cherry tăiate felii subțiri sub formă de rondele. Deasupra punem puțin oregano, busuioc și stropim cu puțin ulei de floarea soarelui.

La final, se pune tarta la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se lasă puțin la răcit apoi se taie felii. Cu siguranță rezultatul va fi o tartă gustoasă și aromată.

De la masa de Paști nu trebuie să lipsească delicioasa tartă cu brânză sărată. Aceasta este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de rețeta tradițională a bunicii, ne vom bucura de un preparat culinar desăvârșit, care ne va aminti de vremea copilăriei.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`