Prima pagină » Actualitate » TAROM nu va mai avea curse spre Londra! Ar fi vândut sloturile de pe aeroportul Heathrow către Qatar Airways
TAROM nu va mai avea curse spre Londra! Ar fi vândut sloturile de pe aeroportul Heathrow către Qatar Airways

TAROM nu va mai avea curse spre Londra! Ar fi vândut sloturile de pe aeroportul Heathrow către Qatar Airways

16 aug. 2024, 19:11,
în Actualitate

Conform Boardingpass.ro, TAROM ar fi cedat sloturile pe care le deținea pe aeroportul Heathrow din Londra către Qatar Airways.

În luna aprilie a acestui an, directorul general al companiei a fost autorizat să semneze scrisoarea de intenție și să negocieze vânzarea sloturilor londoneze cu operatorul aerian care a oferit cel mai avantajos preț. Anterior, în 2023, TAROM a încercat să încheie o tranzacție similară cu Virgin Atlantic pentru 22 de milioane de lire sterline, însă aceasta nu s-a concretizat.

Economica.net a solicitat informații suplimentare de la TAROM în legătură cu această vânzare. Compania a declarat că procesul de vânzare a sloturilor de pe Heathrow este în desfășurare, conform planului de restructurare aprobat, menit să asigure sustenabilitatea pe termen lung. În luna trecută, TAROM a confirmat că retragerea din operarea sloturilor de pe Heathrow este în curs, dar că nu a fost semnat încă niciun contract de vânzare.

Pe site-ul TAROM, nu mai sunt disponibile rezervări pentru zboruri după data de 27 octombrie.

Se estimează că 2024 va fi primul an profitabil pentru TAROM din 2007, compania având un buget care indică un profit de aproximativ 278,5 milioane de lei, după o perioadă dificilă marcată de pandemie și de nevoia de ajutoare de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *