Prima pagină » Actualitate » TAROM le-a luat bani românilor din Israel! Statul român nu i-a ajutat!
TAROM le-a luat bani românilor din Israel! Statul român nu i-a ajutat!

TAROM le-a luat bani românilor din Israel! Statul român nu i-a ajutat!

10 oct. 2023, 08:33, 6 ,
în Actualitate

Sute de români au decis să revină în țară după atacul terorist lansat de Hamas în Israel. Oficialitățile române au declarat că îi vor sprijini pe cetățeni să revină în țară, însă TAROM le-a luat bani românilor din Israel. Prețul cerut de TAROM pentru un bilet pe ruta Israel -România sărea de 600 de euro.

TAROM le-a luat bani românilor din Israel!

Izbucnirea conflictului armat din Israel, lansat de militanții Hamas, i-a determinat pe mulți români care se aflau în Țara Sfântă să își dorească să plece din calea războiului.

Printre românii fugiți din infernul din Israel se numără și artista Ana Baniciu și soțul ei, Edi Kovaks, dar și Raluka și partenerul acesteia.

Aceștia au menționat că statul român nu i-a ajutat cu nimic pentru a reveni în țară, asta în condițiile în care mulți români care se aflau în Israel au crezut că deplasarea va fi suportată de statul român.

„Nu ne-a ajutat cu nimic statul român! Ca să ne întoarcem acasă, am plătit 350 de euro de persoană. TAROM a venit și a luat banii. În aeroport erau mulți oameni care au mers în Israel în pelerinaj și care nu aveau bani ca să-și cumpere bilete. Mulți au crezut că vor fi repatriați pe banii statului, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Ana Baniciu.

Inițial, compania TAROM, care este deținută integral de stat, a anunțat cât se poate de clar suplimentarea zborurilor dinspre Tel Aviv spre București, în această seară – noaptea 7-8 octombrie 2023, cu zborul RO1156 care va opera la ora 00:05 (ora Israel) în data de 08 octombrie 2023, autoritățile au reușit să-i inducă în eroare pe românii aflați pe teritoriul Israelului.

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a transmis duminică, 8 octombrie 2023, pe platforma X (fosta Twitter) că obiectivul autorităților române este repatrierea în siguranță a cetățenilor români care doresc să revină din Israel. Cetățenii români aflați în Israel au crezut că vor fi aduși acasă pe cheltuiala statului.

De fapt, acest lucru nu s-a întâmplat. În nicio clipă Guvernul nu a anunțat că va trimite în Israel aeronave care au ca obiectiv aducerea în țară a românilor.

Wizz Air a suspendat zborurile către și dinspre Tel Aviv

Compania Wizz Air a luat decizia de a suspenda toate zborurile către și dinspre Tel Aviv, în contextul confruntărilor sângeroase din Israel.

„Ca urmare a escaladării conflictului din Israel, am anulat zborurile către şi dinspre Tel Aviv până la o notificare ulterioară. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectaţi, prin e-mail sau SMS, şi le oferă opţiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum şi pentru cazare”, ae arată într-un comunicat de presă al Wizz Air.

În ceea ce privește TAROM, compania a perceput un tarif de peste 600 de euro pentru un bilet.

„Două bilete la TAROM costau 1.250 de euro. Când am încercat să cumpărărm biletele, nu am mai găsit. Într-un final, printr-o agenţie de voiaj care operează în România am obţinut în zbor din două părţi“, a spus o femeie care a revenit în țară, din Israel.

Deși oficialitățile române au declarat că vor ajuta la repatrierea cetățenilor săi, TAROM le-a luat bani românilor din Israel.

Comentarii
  • Pai daca ai bani de dus, pastreaza sa si te intorci. Acolo e razboi tot timpul intre musulmani si evrei. Daca ti-ai asumat, stai acolo!

  • In caz de razbel s-au ananghie statul roman te abandoneaza. Te poti baza pe stat cat pe un cui facut din cacat.

  • Cand s-au dus au cerut aprobare statului roman? Un om prevazator are bani si de intors. Care este problema? Tarom este societate de binefacere? Sa zica merci ca au avut avion cu care sa se intoarca. Voiau gratis?

  • Roman fiarte revoltat

    Bine ca mjohanis dulapul tradator nemtalaul mueeeeee de la toti romanii se plimba cu aeronave private 24.000 euro dus- intors si a cheltuit anul asta 5 milioane de euro din banii contribuabililor cu vizite.externe numai in interesul Ucrainei. Jos Plm , jos Pcr, josCiolanu, jooooos mueer johannis tradatorii de tara la puscarieee, trebuie sa venim la Cotroceni ! Lau chemat si pe dictatorul Z- elenski in Romania ! De ce ? Ca sa cerseasca drogatul ala bani si arme de la Romania si sa nr faca conflict cu Rusia?? Zelenski a vrut razboi sa si-l duca pe banii lui primeste shut in kur de la toate tarile si acum doar Romania i- a mai ramas nazistului z- elenski la cersit sa-si ia ucrainienii din Romania ca ii ucidem si zilele lui Z- elenski sunt numarate

  • Cu ce a gresit statul roman ca sa plateasca repatrierea ? Asigurarea de calatorie acopera toate riscurile. Nu, nu e declarat stare de razboi, deci asigurarea de calatorie e valida. S-au rerutat zboruri ca sa ii aduca acasa. Pilotii, stewarzii, au facut ore suplimentare care trebuie platite. Care e problema ? A, ca n-au avut asigurare de calatorie ? Problema lor, iaca au platit cu mult mai mult.

  • Toate tarile europene si- au repatriat conationalii acasa GRATIS , sunt legile internatuonale care obliga la repatriere gratis in cazil starii de urgenta imprevizibile!!!! Voi romanii sunteti invidiosi si impotriva romanilor si doriti raul romanilor si va bucurati de suferinta propriilor romani, ce natzie, celelalte naziuni, popoare sunt foarte unite, solidare, atasati unul de altul, un corp comun pentru rasa lor numai romanii unica rasa din lume care este romanul contra romanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024