Prima pagină » Coronavirus » Țările cele mai afectate de impactul COVID-19 asupra turismului
Țările cele mai afectate de impactul COVID-19 asupra turismului

Țările cele mai afectate de impactul COVID-19 asupra turismului

03 aug. 2020, 11:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

În timp ce destinațiile populare se redeschid lent și turismul începe să funcționeze în anumite locuri, impactul pandemiei de COVID-19 asupra industriei a fost devastator pentru anumite țări.

Multe țări care se bazează foarte mult pe veniturile din turism și-au pierdut una dintre principalele surse de venituri aproape peste noapte în martie, potrivit CNN.

Țările cele mai afectate de impactul COVID-19 asupra turismului: Mexicul, în topul listei, alături de Spania și Italia

Mexic este cea mai afectată dintre cele mai mari economii din lume, deoarece 15,5% din PIB-ul său se bazează pe industria turistică, potrivit portalului Statistica.

Portalul online, care furnizează date despre economia digitală globală, a întocmit o listă a țărilor care ar putea fi cel mai grav afectate, pe baza cifrelor din 2019 ale World Travel & Tourism Council (WTTC).

Deja printre țările cu cele mai mari cifre de deces coronavirus, destinațiile europene sunt, de asemenea, probabil printre cele mai afectate țări de declinul turismului, din cauza dependenței de veniturile venite de la vizitatori, ceea ce a contribuit cu 14,3% la PIB-ul Spaniei anul trecut și 13% la cel al Italia, potrivit WTTC.

După ce a emis unul dintre cele mai stricte blocaje din Europa, la un moment dat, oamenilor fiindu-le permis să iasă din acasă doar pentru a cumpăra mâncare, medicamente sau pentru a-și duce câinele la plimbare, Spania vrea să-și reînvie industria turismului, redeschizându-și granițele.

Între timp, Italia a redeschis călătorilor pentru țările din UE, împreună cu Marea Britanie și principatele din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican, într-o acțiune pe care guvernul a descris-o drept „risc calculat”.

Cu toate acestea, cazurile de coronavirus au crescut semnificativ în Spania de la ridicarea restricțiilor, în unele zone fiind necesare noi restricții.

De asemenea, Italia a cunoscut o ușoară creștere a cazurilor de la reducerea restricțiilor, ceea ce indică faptul că procesul de recuperare este mai lent decât se așteptau specialiștii.

Cum au fost afectate SUA

Impactul asupra SUA, cea mai mare economie din lume, a fost mai puțin semnificativ, turismul reprezentând doar 8,6% din PIB-ul său, care se bazează pe diverse contribuții, inclusiv venituri din hoteluri, agenții de turism, companii aeriene și restaurante.

Cu toate acestea, WTTC indică contribuția totală din turism la circa 16,8 milioane de locuri de muncă.

Pe lista țările afectate, după SUA urmează Franța, unde turismul a reprezentat 8,5% din PIB-ul său în 2019, urmată de Brazilia cu 7,7%.

Probabil că, în mod surprinzător, scăderea turismului poate avea puține efecte financiare pentru Coreea de Sud, sectorul turistic reprezentând doar 4,2% din PIB-ul său anul trecut.

Când își va reveni industria turismului

În timp ce destinațiile de top au scos toate restricțiile pentru a-i atrage pe turiști, se pare că va dura mai mult timp până ce industria turismului își va reveni, iar experții au sugerat că lucrurile ar putea să nu mai revină la normal niciodată. Aceștia atrag atenția că a fost nevoie de aproape trei ani pentru industria aeriană să-și revină după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

„Nu sunt sigur că sectorul turismului va mai fi vreodată identic cu modul în care funcționa înainte de Covid 19. În ceea ce privește funcționarea la capacități maxime și cu aceleași volume, este posibil să dureze ani pentru a ajunge la asta. Dar, din crizele anterioare, știm că industria turismului este foarte rezistentă. Industria turistică își va reveni, dar nu se va întâmpla mâine”, spune Lori Pennington-Gray, profesor și director al Inițiativei de gestionare a crizelor din Turism la Universitatea din Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025