Prima pagină » Local » Tarife noi în parcările din Iași pentru 2021. Modificări făcute de Primărie pentru cele mai importante zone din municipiu
Tarife noi în parcările din Iași pentru 2021. Modificări făcute de Primărie pentru cele mai importante zone din municipiu

Tarife noi în parcările din Iași pentru 2021. Modificări făcute de Primărie pentru cele mai importante zone din municipiu

14 nov. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Iași a trecut la operarea unor modificări în parcările publice cu plată din oraș. Municipalitatea a emis un proiect de hotărâre în acest sens, proiect care va completa o decizie adoptată deja de Consiliul Local Iași în urmă cu câteva luni. Noile tarife pentru parcările publice din municipiul Iași vor intra în vigoare începând cu anul 2021

Primăria municipiului va opera o serie de schimbări pentru parcările publice din principalele cartiere ale orașului. O modificare adusă proiectului de hotărâre adoptat de autoritățile locale va intra în dezbaterea noului deliberativ al municipalității din mandatul 2020-2024. Proiectul prevede un set de modificări la hotărârea adoptată de vechiul Consiliu Local privind majorarea tarifelor de parcare din Iași. Tariful de parcare autoturisme pe oră în parcările publice cu plată din municipiul Iași rămâne la 5 lei. Modificările intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Tarife noi în parcările din Iași. Crește prețul unui abonament lunar în parcările cu plată

Direcția de Exploatare Patrimoniu (DEP), din subordinea Primăriei Iași, a solicitat majorarea unor tarife legate de parcările cu plată din municipiu. În calcul au intrat tarifele de parcare ocazională pentru autobuz și autocar în parcările publice cu plată. Suma se modifică de la 15 lei pe oră la 16 lei pe oră. Și tarifele de parcare ocazională a camioanelor în parcările publice cu plată se vor modifica de la 20 de lei pe oră la 21 de lei pe oră începând cu anul 2021.

De asemenea, tariful lunar de parcare (abonament) pentru un autoturism în parcările longitudinale pe artere de circulație va crește de la 100 de lei pe lună la 104 lei lunar. Și tariful lunar de parcare (abonament) pentru un autoturism în parcările publice cu plată va crește de la 140 la 145 lei începând cu anul 2021. Un abonament lunar pentru microbuze în parcările cu plată din municipiul Iași va crește de la 300 de lei la 311 lei.

Noi modificări în prețul parcărilor. Ce schimbări va adopta Consiliul Local Iași?

Un abonament lunar de parcare pentru autobuze și autocare în parcările cu plată din municipiul Iași va crește de la 500 la 519 lei odată cu adoptarea hotărârii de către noul Consiliu Local. Se va modifica un tarif lunar de pornire la licitație pentru parcarea autoturismelor în parcările de reședință pentru persoane fizice/juridice cu sediul la adresă. Astfel, prețul se va majora de la 31 la 32 lei lunar. Municipalitatea va opera și modificări la tariful de folosință a terenului pentru parcări acoperite și garaje ce depășește 18 mp. Tariful crește de la 100 la 104 lei lunar.

Primăria Iași va adopta o modificare și în ceea ce privește tariful lunar de parcare (abonament) camioane în parcările cu plată. Astfel, prețul va crește de la 700 la 727 de lei lunar pentru o astfel de parcare. Municipalitatea a decis să modifice și tariful lunar de parcare (abonament/avize temporare) autoturisme în parcări de reședință sau alte parcări amenajate pentru persoane juridice deținătoare de spații comerciale. Tariful va crește de la 265 de lei la 275 de lei începând cu anul 2021.

„Având în vedere că impozitele, taxele locale și alte sume care se fac venit al bugetului local pentru anul fiscal 2021 se indexează cu rata inflației de 3,8 la sută, acestea aprobându-se prin hotărârea Consiliului Local Iași, înaintăm propunerea privind tarifele practicate de Serviciul Administrare Parcări-Direcția Exploatare Patrimoniu, tarife ce constituie venituri ale bugetului local”, se arată în nota Direcției aflată în subordinea Primăriei Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *