Prima pagină » Eveniment-Social » Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice montane și artizanale se desfășoară în acest weekend! Ieșenii pot achiziționa produsele în Parcul Expoziției din Copou
Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice montane și artizanale se desfășoară în acest weekend! Ieșenii pot achiziționa produsele în Parcul Expoziției din Copou

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice montane și artizanale se desfășoară în acest weekend! Ieșenii pot achiziționa produsele în Parcul Expoziției din Copou

20 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER în Eveniment-Social

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice montane și artizanale se desfășoară în acest weekend, în Parcul Expoziției din Iași

La final de săptămână, expozanții din zona Moldovei sunt pregătiți să ofere o experiență a gustului autentic, prezentând bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale într-o varietate de sortimente.

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice montane și artizanale se desfășoară în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, ieșenii sunt invitați în Parcul Expoziției din Copou pentru a achiziționa produse tradiționale de la producătorii locali din regiunea Moldovei.

„În perioada 19-21 iulie 2024, vă invităm în Parcul Expoziției să vizitați Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale, organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții și Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași. Prin organizarea acestui târg, ne propunem să contribuim la promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale populare în zona de Nord-Est a țării. Totodată, dorim să promovăm o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

În cadrul târgului, vor avea loc acțiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii, susținut de producători locali, precum și degustări de produse apicole certificate ecologic, acțiuni care au o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă.

Scopul evenimentului este cel de promovare a alimentației sănătoase

Este important de știut faptul că aceste activități fac parte din acțiunile de promovare a alimentației sănătoase și de creștere a gradului de încredere a consumatorilor urbani în produsele alimentare locale și sunt dedicate, în primul rând, copiilor pentru că ei reprezintă vectori de formare și informare în familiilor. Mai mult decât atât, pe lângă promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de nord-est a țării, târgul urmărește și stimularea spiritului antreprenorial, precum și crearea de noi canele de vânzare, pentru valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune. Astfel, prin acest demers sunt susținute și afacerile locale din regiunea Moldovei.

Activitățile de informare privind caracteristicile produselor ecologice, atelierul de gătit pentru copii și degustarea de produse apicole ecologice sunt organizate în cadrul proiectului Cities2030, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2022. Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași, sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect alături de alți 39 de parteneri din țările Europei. Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030.

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice montane și artizanale se desfășoară în acest weekend, în Parcul Expoziției din Copou.

Comentarii
  • Parca era canicula

    Nemancatilor! Parca era canicula. Parca va cac*cati pe voi ca aoleo, nu suportati caldura. Acum brusc, canicula nu mai e problema. Mergeti sa bagati pe gat toate porcariile in loc sa stati acasa sa va gatiti singuri mancarea. Si dupa aceea va plangeti de infectii alimentare.

    Imputitilor..

    • Cred ca esti o banana pierduta in spatiu.Dupa mintea ta in cap de creta,astazi estre canuicula?De unde stii ca toti merg in parc doar dupa haleala?Cred ca iti sare ulcerul la bataie de fomist ce esti si arunci injective in eter pentru vizitatori.Tu faci parte din categoria persoanelor din ultimul cuvant din comentariul tau.

      • Da, sunt o banana. Ai sa ma mananci? Numai la mancare ti-e gandul, porcino!

        De doua saptamani incoace va plangeti ca e canicula. Cand vine vorba de mancare, gata, nu mai e canicula! Cand vine vorba sa mergi sa-ti bagi pe gat 10-15 cefe de porc nu te mai deranjeaza canicula!

        Fomist esti tu si neamul tau de nemancati care va inghesuiti ca vitele cand se dau saorme pe gratis. Ati ajuns niste porci bipezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *