Prima pagină » Eveniment-Social » Târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale” are loc în Parcul Expoziției, între 15 și 16 iulie 2023 – FOTO

Târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale” are loc în Parcul Expoziției, între 15 și 16 iulie 2023 – FOTO

15 iul. 2023, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

În perioada 15-16 iulie 2023, ieșenii se pot bucura de târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale”. Evenimentul are scopul de promovare și încurajare a consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale românești

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Academia Română, filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și Asociația Producătorilor Locali „Produs în Iași”.

Vor fi prezenți 30 de producători locali la târgul din acest weekend: „A mai apărut un producător de afine certificate ecologic”

o poză de la târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale”

În perioada 15-16 iulie 2023, ieșenii se pot bucura de târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale”

Scopul acestui târg este de a promova și încuraja consumul de produse alimentare realizate după rețete tradiționale românești. În cele două zile, Cities2030 va realiza două ateliere dedicate în special copiilor, unul de apicultură și unul de morărit, activități deosebite și educaționale.

Sebastian Brumă, cercetător științific la Academia Română, filiala Iași, coordonator Food for Iași Living Lab, povestește faptul că vor fi prezenți 30 de producători locali, dintre care și unul de afine certificate ecologic.

„La această ediție vor fi 30 de producători. Față de edițiile anterioare, a mai apărut un producător de afine certificate ecologic din județul Bacău. Vom organiza ateliere pentru copii în cadrul Cities2030, sunt ateliere de apicultură sâmbătă și duminică și atelier de morărit duminică, de la ora 12.

Ele sunt gratuite și se adresează cu precădere copiilor din municipiul Iași. USAMV Iași vor avea și ei un stand expozițional. Ultima ediție a fost una foarte bună, atât pentru producători, cât și pentru consumatori”, declară Sebastian Brumă, cercetător științific la Academia Română, filiala Iași, coordonator Food for Iași Living Lab.

Târgul se adresează micilor producători din regiunea de dezvoltare din nord-estul României, dar și micilor artizani în ceea ce privește alimentația

o poză de la târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale”

Producătorii locali aduc o varietate de produse autentice și de calitate, contribuind la dezvoltarea economică

În cadrul târgului vor avea loc acțiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii, susținut de producători locali, precum și degustări de produse apicole certificate ecologic.

„Acesta este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română, filiala Iași, prin cadrul proiectului Cities2030, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții și Asociația Producătorilor Locali «Produs în Iași».

Târgul se adresează micilor producători din regiunea de dezvoltare din nord-estul României, care majoritatea sunt certificați ecologic sau au produse atestate tradițional, produse atestate ca produse montane, dar și micilor artizani în ceea ce privește alimentația”, adaugă Sebastian Brumă, cercetător științific la Academia Română, filiala Iași, coordonator Food for Iași Living Lab.

La „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale”, eveniment ce are loc în zilele de 15 și 16 iulie 2023, în Parcul Expoziției, producătorii locali aduc o varietate de produse autentice și de calitate, contribuind la dezvoltarea economică și la protejarea mediului înconjurător. Sprijinind producătorii locali, ne conectăm cu comunitatea noastră, susținem tradițiile și avem oportunitatea de a savura produse de înaltă calitate, cu o poveste și o identitate distincte.

Organizatorii urmăresc să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale, astfel că sunt așteptați în număr cât mai mare.

Comentarii
  • Clar, unii bastinasi ieseni au fost sa ude buretele la orele de geografie. Ce plm au in comun Iasul si bucatele de la munte?!

  • Revin cu impresii de la targ. Mici fara usturoi si facuti la plita, desi targul este in aer liber si permite un gratar cu carbuni. Acel gen de mici pe care Ii gasesti la orice restaurant ieftin. Un vin bun, de prin Botosani. Doar pretul e cam mare: peste 100 Ron sticla de 750 ml. Din 2021. Butoi de stejar. Nelipsita lavanda si produsele adiacente, de care deja mi s-a acrit. Ceva dulciuri, ace, brice si carice pt cei mici. Si asta e tot. Un targ amarat (un esec as zice) organizat de bastinasii ieseni care inca traiesc intr-un targ, dar au pretentia ca traiesc intr-un oras. Si nu de oricare, ci capitala. Capitala a whatever ce, nu conteaza. Atat timp cat Iasului I se alatura cuvantul „capitala”, iesenii sunt multumiti iar orgoliul alesilor locali este la cote maxime. Eu unul cred ca Iasul este doar capitala targurilor prafuite din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *