Prima pagină » Eveniment-Social » Târgul de ceramică Cucuteni 5000 a ajuns la cea de-a 41-a ediție și va avea loc la sfârșitul lunii, în Parcul Copou – FOTO

Târgul de ceramică Cucuteni 5000 a ajuns la cea de-a 41-a ediție și va avea loc la sfârșitul lunii, în Parcul Copou – FOTO

05 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În perioada 28-30 iunie 2024, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale,  organizează, în Parcul Copou din Iași, o nouă ediție a Târgului Național de Ceramică Tradițională „CUCUTENI 5000”.

Târgul de ceramică Cucuteni 5000 a ajuns la cea de-a 41-a ediție

Cea de-a 41-a ediţie a Târgului Naţional de Ceramică „CUCUTENI 5000” are loc în perioada 28-30 iunie 2024, în Parcul Copou din Iaşi.

Târgul Național de Ceramică Tradițională „Cucuteni 5000” este un eveniment de mare importanță culturală și artistică ce se desfășoară anual, la Iași. În cadrul acestuia, meșteri populari și ceramiști talentați se adună pentru a prezenta creații unice și autentice.

Meșteri pricepuți vin din diferite regiuni ale țării pentru a-și expune creațiile și pentru a-și demonstra abilitățile în fața publicului interesat. Târgul oferă ocazia de a cumpăra obiecte de artă unicat, realizate manual, care pot aduce o notă de autenticitate și rafinament oricărui interior. În anii trecuți, au fost prezenți peste 120 de meșteri atât de la noi din țară, cât și din Republica Moldova și Ucraina, care vor ajunge și la această ediție.

Printre aceștia se numără meșterii olari din Cătămărăşti Deal şi Dorohoi (județul Botoşani), Braniştea (județul Galați), Corund şi Miercurea Ciuc (județul Harghita), Schitu Stavnic – Voineşti (județul Iași), Marginea (județul Suceava), Horezu și Lungeşti (județul Vâlcea), Chişinău, Nisporeni, Drochia și Iurceni (Republica Moldova), dar și din regiunea Cernăuţi (Ucraina).

Evenimentul adună expozanți din toate colțurile țării

Pe lângă expozanți, târgul găzduiește și diverse activități culturale, precum demonstrații de modelare a lutului, ateliere practice și prezentări. Vizitatorii pot participa activ, învățând despre tehnicile tradiționale de prelucrare a lutului, având posibilitatea de a-și dezvolta propriile abilități.

Târgul este o ocazie perfectă pentru a descoperi lucrări unice, realizate manual, care reflectă tradițiile și simbolurile culturii noastre. Ceramica expusă în cadrul târgului îmbină tehnici tradiționale și inovații contemporane, rezultând în obiecte autentice și de o frumusețe aparte.

Manifestarea este un eveniment care sărbătorește meșteșugurile tradiționale și talentul artiștilor noștri. Este o oportunitate de a pătrunde în lumea fascinantă a ceramicii și de a susține arta și cultura românească. Dacă iubești arta și tradițiile noastre, acest târg este o destinație pe care nu vrei să o ratezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`